Ένα από τα παλαιότερα πολυκαταστήματα της Βρετανίας κλείνει μετά από 240 χρόνια συναλλαγών, χρεώνοντας το κλείσιμο στο αυξανόμενο κόστος και στον Covid.

Η Eve and Ranshaw δραστηριοποιείται στην ίδια τοποθεσία από τότε που άνοιξε τις πόρτες της στην ιστορική αγορά της πόλης Louth, Lincolnshire, το 1781.

Η εταιρεία διοικείται από την ίδια οικογένεια τις τελευταίες τρεις γενιές κατά τη διάρκεια των 242 χρόνων στην επιχειρηματική της δραστηριότητα, εξυπηρετώντας την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Τώρα όμως το δημοφιλές κατάστημα αναγκάζεται να κλείσει οριστικά τις πόρτες του, αφού δυσκολεύτηκε να ανακάμψει μετά την πανδημία, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο επιχειρηματικό κόστος.

Ο ιδιοκτήτης Marcus Sandwith είπε ότι η τρέχουσα κρίση κόστους ζωής ήταν επίσης το τελευταίο καρφί στο φέρετρο για ένα από τα παλαιότερα ανεξάρτητα οικογενειακά πολυκαταστήματα της χώρας.

«Με βαριά καρδιά πρέπει να κλείσουμε. Ελπίζαμε για πολύ καιρό ότι θα μπορούσαμε να ανακάμψουμε από τα δύσκολα χρόνια του Covid και να συνεχίσουμε να εκσυγχρονιζόμαστε και να εμπορευόμαστε, ωστόσο, καθώς με πολλά εξειδικευμένα πολυκαταστήματα, η αγορά είναι πολύ δύσκολη.

«Είμαι ιδιαίτερα λυπημένος που πρέπει να αφήσω την πιστή μας ομάδα να φύγει, ορισμένοι από τους οποίους υπηρέτησαν την εταιρεία για δεκαετίες και έχουν αφοσιωθεί τόσο πολύ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με έναν φορέα φιλοξενίας με επίκεντρο την κοινότητα και ανυπομονούμε να μπορέσουμε να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν αυτό προχωρήσει».

SWNS_STORE_CLOSE_002

Το πολυαγαπημένο κατάστημα ξεκίνησε με το να γίνει ένα από τα τρία μόνο κέντρα στην Αγγλία που φτιάχνουν επίπεδη ύφανση και αναστρέψιμα χαλιά.

Αργότερα επεκτάθηκαν στην ραπτική και στα έπιπλα σπιτιού. Το κατάστημα επεκτάθηκε με την πάροδο των ετών κάτω από πολλές συνεργασίες ιδιοκτητών, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Thomas Ranshaw που ξεκίνησε ως 13χρονος μαθητευόμενος στο κατάστημα.

Διαβάστε ακόμη: