Την πρώτη της εμφάνιση σε κάμερα έκανε πριν από λίγες ώρες η εκλεγμένη ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση, Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Η 76χρονη κτηνοτρόφος που διατηρεί μαζί με τον γιο της Αλέξανδρο κρεοπωλείο στην Αλεξανδρουπολη, στις πρώτες της δηλώσεις ήταν εξαιρετικά λακωνική, αφού περιορίστηκε να ευχαριστήσει όσους την ψήφισαν, πρόσθεσε ότι μπήκε στο ψηφοδέλτιο για να βοηθήσει και αναρωτήθηκε για την εκλογή της «πώς έγινε αυτό;»

«Είμαι χαρούμενη. Και μπορώ να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε. Αυτά, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Είμαι σοκαρισμένη γιατί δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω και πως έγινε αυτό… Τους λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Να είναι όλοι καλά. Αυτά. Να είστε καλά».

Η κυρία Αλεξανδράκη, υπό το προστατευτικό βλέμμα του γιου της, δεν θέλησε να απαντήσει στα σενάρια που τη θέλουν να μην ταξιδεύει τελικά στις Βρυξέλλες ενώ απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν θα πει περισσότερα τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, ερωτηθείς σχετικά στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, είπε ότι η κυρία Αλεξανδράκη μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο μετά από πρόταση ομοσπονδίας κτηνοτρόφων. Ο βουλευτής του κόμματός του στον Εβρο, Πάρης Παπαδάκης, πάντως, δήλωσε χθες με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν την γνωρίζει.

Η 21η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η κυρία Γαλατώ Αλεξανδράκη που εξελέγη πίσω από τον Μανώλη Φράγκο με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, παρέμενε απολύτως άγνωστη έως πριν από λίγες ώρες. Κι όμως, η υποψηφιότητά της για την ευρωβουλή που στέφθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία δεν ήταν η πρώτη της. Στις εθνικές εκλογές του 2023, η 76χρονη κτηνοτρόφος από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, ήταν υποψήφια στην Ανατολική Αττική. Μάλιστα, όπως λέγεται, χωρίς καν να μετακινηθεί προς την εκλογική της περιφέρεια, στην κάλπη του Μαϊου κατάφερε να πλασαριστεί τρίτη, λαμβάνοντας 2.251 σταυρούς. Ένα μήνα αργότερα, οι ψηφοφόροι της Ανατολικής Αττικής είχαν μάλλον… απογοητευτεί, αφού την κατέταξαν στη 13η θέση της λίστας των υποψηφίων του κόμματος Βελόπουλου.

Από τους πρώτους που ερωτήθηκαν σχετικά με την κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη ήταν ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, ο κ.Πάρης Παπαδάκης. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ήταν κατηγορηματικός. Ούτε είδε, ούτε ξέρει την κυρία Γαλατώ και εκείνος, αν και συνόδευσε σε προεκλογικές «βόλτες» έξι υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης, η κυρία Γαλατώ, με το προνόμιο το επώνυμό της να αρχίζει από «Α» και να είναι πρώτη στην ευρωλίστα, δεν ζήτησε τη βοήθειά του.

Διαβάστε ακόμη