Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Εμανουέλ Ολισαντέμπε, έχει πέσει θύμα της αίρεσης «Εκκλησίας των Εθνών», την ώρα που όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για την «Εκκλησία των Εθνών» και τον επικεφαλής της, Χάρη Τσακωνίδη.

Ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γόνατό του με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον «πάστορα» Ανδρέα τότε, προκάτοχο του Χάρη, για να τον κάνει… καλά, όπως μεταδίδει το Live News. Μάλιστα, στο βίντεο της… θεραπείας του, φαίνεται στο τέλος να… γιατρεύεται, με τον ίδιο να αναφέρει ότι νιώθει καλά και να τρέχει γύρω γύρω από την σκηνή.

Ο διάλογος ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον «πάστορα» Ανδρέα:

– Πιστεύεις ότι ο Θεός μπορεί το φτιάξει;

– Πιστεύω ότι είναι η μόνη απάντηση.

– Θα σε ραντίσουμε με το θαυματουργό νερό.

– Ναι.

– Στο όνομα του Ιησού Χριστού, Θεέ μου, απελευθέρωσέ τον!

– Νιώθω καλύτερα αλλά νιώθω ακόμη δυσφορία.

– Θεράπευσέ τον στο όνομα του Ιησού Χριστού. Σήκω αδελφέ μου, είσαι ελεύθερος! Πού νιώθεις δυσφορία; Στο αριστερό; Στο όνομα του Ιησού Χριστού, έκανες το θαύμα.

– Νιώθω καλά.

Ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης οργάνωνε τελετές που έχριζε και εκπαίδευε «διαδόχους» του

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον σκοτεινό βίο του «εξορκιστή» της Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπου Τσακωνίδη, ο οποίος αφού πρώτα προσπάθησε σύμφωνα με μαρτυρίες ιερέων πριν από τέσσερα χρόνια να εισχωρήσει στους κόλπους της Ελληνικής Εκκλησίας εκφράζοντας την επιθυμία να λάβει τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, κάτι που του αρνήθηκε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, στην συνέχεια άρχισε να πείθει το κοινό του πως είναι το “κανάλι” ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετός κόσμος, όχι μόνο να επηρεαστεί από τα λόγια και τα δήθεν θαύματά του, αλλά και να θελήσει να τον ακολουθήσει στο δρόμο που εκείνος είχε αποφασίσει να διαγράψει και είχε διδαχθεί στη Νιγηρία, τα χρόνια που βρέθηκε κοντά στον ιδρυτή της λεγόμενης “Εκκλησίας όλων των εθνών”, Temitope Balogun Joshua.

Έτσι, αρκετοί είναι αυτοί που ζουν κάτω από τα πιστεύω και τις αρχές του, ζητώντας συνεχώς το έλεος του, ενώ άλλοι δηλώνουν έτοιμοι να υπηρετήσουν με όποιο τρόπο την εκκλησία του. Στόχος ένας, να αναγνωριστούν από εκείνον ως επίσημοι “μαθητές” του και συνεχιστές του έργου του.

Διαβάστε ακόμη: