Ο Έλον Μασκ κατέφυγε και πάλι στο αγαπημένο του μέσο, το Twitter, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον Μπέρνι Σάντερς, τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή που ζητάει υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων.

«Ξεχνάω συνέχεια ότι εξακολουθείς να ζεις» έγραψε στον λογαριασμό του ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ως απάντηση σε ανάρτηση του Σάντερς για τη δίκαιη φορολόγηση των πλουσίων.

Έλον Μασκ προς Μπέρνι Σάντερς: «Ξέχασα ότι ζεις ακόμα» - 24ores

Τρολάρισμα στο twitter

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του δισεκατομμυριούχου επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, προς τον Αμερικανό γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος με μια ανάρτηση του στο twitter, καλούσε τους πολύ πλούσιους να συνεχίσουν να καταβάλλουν δικαίως το μερίδιο χρημάτων που τους αναλογεί.

Ο Έλον Μασκ με ανάρτησή του απάντησε στον Σάντερς: «Ξεχνώ διαρκώς ότι ζεις ακόμα. Θες να πουλήσω κι άλλες μετοχές, Μπέρνι; Απλά πες το μου». Στη συνέχεια, ο δισεκατομμυριούχος επέμεινε, με νέο tweet εναντίον του Σάντερς, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μπέρνι είναι άρπαγας, όχι δημιουργός».

 

Ο ίδιος στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας είχε πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας 6,9 δισ. δολαρίων, ποσοστό που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 4% των συνολικών μετοχών που κατέχει άμεσα. Πάντως, ο Μασκ φαίνεται πως πληροί τα χαρακτηριστικά που περιγράφει ο Σάντερς στο tweet του, είναι «υπερβολικά πλούσιος» καθώς σύμφωνα με το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η καθαρή αξία του «Mr. Tesla» αποτιμάται σε 285 δισ. δολάρια.