search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικές εταιρείες παίρνουν δουλειές για τις φρεγάτες «Belharra»

Όπως ανακοινώθηκε, έχουν ήδη υπογραφεί 23 συμβάσεις με 10 ελληνικές εταιρείες!

Ελληνικές εταιρείες παίρνουν δουλειές για τις φρεγάτες «Belharra»

Σε ελληνικές εταιρείες θα καταλήξει μέρος της δαπάνης αγοράς των φρεγατών «Belharra», που την ναυπήγηση τους έχει αναλάβει ο γαλλικός όμιλος Naval Group.

Δεκάδες ελληνικές εταιρείες με εξειδίκευση και τεχνογνωσία συνάπτουν συμφωνίες με την Naval, αναλαμβάνοντας σημαντικές υπεργολαβίες, που αφορούν την κατασκευή “κομματιών” και εξοπλισμού των νέων πλοίων.

Όπως ανακοινώθηκε, έχουν ήδη υπογραφεί 23 συμβάσεις με 10 ελληνικές εταιρείες και αναμένονται νέες συμφωνίες με επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε ναυπηγικές εργασίες και στην κατασκευή μεταλλικών μερών, ηλεκτρονικού εξοπλισμού κλπ.

Η υλοποίηση αυτών των συμβάσεων θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα δώσει επιπλέον τη δυνατότητα σε ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν τεχνογνωσία.  Επισημαίνεται ότι μέρος των συμφωνιών που υπογράφονται με την Naval Group, αφορούν την εκτέλεση εργασιών για άλλα πολεμικά σκάφη που ναυπηγεί ο γαλλικός όμιλος, πέραν των ελληνικών φρεγατών.

Το οικονομικό αντικείμενο αυτών των συμβάσεων είναι βέβαια μικρό σε σχέση με τη συνολική δαπάνη αγοράς των φρεγατών. Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στις ελληνικές εταιρείες που έχουν πάρει υπεργολαβίες από την Νaval Group περιλαμβάνονται η ναυπηγοεπισκευαστική  Salamis Shipyards, οι επιχειρήσεις ειδικών μεταλλικών κατασκευών Mevaco και “Ακμων”, η EMMIS που ειδικεύεται στους ηλεκτρικούς μετασχηματιστές,η Themys που αναπτύσσει ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης, η Marel με ειδίκευση στα εξαρτήματα συστημάτων ραντάρ κλπ

Οι δύο τελευταίες έχουν αναλάβει  επίσης την προμήθεια ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων για πλοία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία ναυπηγεί η Naval.

Διαβάστε ακόμη: