Η Chief Business Officer της Meta, Marne Levine αποχωρεί μετά από 13 χρόνια στην εταιρεία, ανακοίνωσε η Meta σε μια ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Η Levine θα παραμείνει στον ρόλο μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει υπάλληλος στο Meta μέχρι να αναχωρήσει επίσημα το καλοκαίρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Meta είπε ότι ο Nicola Mendelsohn και ο Justin Osofsky θα αναλάβουν διευρυμένους ρόλους ως ανώτεροι επικεφαλής πωλήσεων και συνεργασιών που προχωρούν και θα αναφέρονται στον COO Javier Olivan.

Η Levine υπηρέτησε στο παρελθόν ως αντιπρόεδρος παγκόσμιας δημόσιας πολιτικής στο Facebook, διευθύνων σύμβουλος στο Instagram και αντιπρόεδρος παγκόσμιων συνεργασιών, επιχειρηματικής και εταιρικής ανάπτυξης στο Facebook.

η πρώτη διευθύνουσα σύμβουλος λειτουργίας για το Instagram

Υπήρξε στέλεχος με επιρροή στη Meta, υπηρετώντας ως η πρώτη διευθύνουσα σύμβουλος λειτουργίας για το Instagram, όπου βοήθησε να κατευθύνει την εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών ώστε να γίνει μία από τις θεμελιώδεις εφαρμογές της Meta παράλληλα με τη βασική εφαρμογή Facebook.

Ο Levine διορίστηκε επικεφαλής επιχειρηματικός διευθυντής του Facebook το καλοκαίρι του 2021, λίγους μήνες πριν αλλάξει το όνομά του σε Meta για να δείξει την εστίασή του στο metaverse που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί.

Πριν ενταχθεί στο Facebook, η Marne υπηρέτησε στην κυβέρνηση Ομπάμα ως επικεφαλής του προσωπικού του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου στον Λευκό Οίκο και ειδική βοηθός του Προέδρου για την Οικονομική Πολιτική και ξεκίνησε την καριέρα της στο Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

«Από την εφαρμογή παγκόσμιας πολιτικής, μέχρι την ανάπτυξη της επιχείρησής μας στο Instagram ως πρώτος COO, μέχρι την ηγεσία των ομάδων διαφημίσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών, η Marne υπήρξε απίστευτος ηγέτης στη Meta τα τελευταία 13 χρόνια», δήλωσε ο Olivan στην ανακοίνωση.«Είμαι ευγνώμων για τη συνεργασία μας, τη δέσμευσή της στη Meta και την ενέργεια που έφερνε στην εταιρεία καθημερινά».

Διαβάστε ακόμη: