H Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων στο Λονδίνο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της τον Ιούνιο για μια ξεχωριστή έκθεση με φωτογραφίες του σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Την έκθεση «Paul McCartney, Photographs 1963-64: Eyes of the Storm» συνθέτουν φωτογραφίες των Beatles, που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο κοινό και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ θεωρούσε ότι είχαν χαθεί.

Το πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος επικοινώνησε με τη διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων όταν ανακάλυψε ξανά τις φωτογραφίες.

Ο σερ Πολ μας προσέγγισε νομίζω το 2020 και είπε ότι είχε βρει αυτές τις εικόνες που κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του, τις οποίες θυμόταν, αλλά νόμιζε ότι είχαν χαθεί, εξήγησε ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων δρ Νίκολας Κάλιναν.

Οι φωτογραφίες είναι από την περίοδο Δεκέμβριος 1963 – Φεβρουάριος 1964, όταν οι Beatles άρχισαν να γίνονται διάσημοι στο Λίβερπουλ και στη Βρετανία έως την ερμηνεία τους στο The Ed Sullivan Show το οποίο παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές και την εξέλιξή τους σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Σε μια εποχή που τόσοι πολλοί φωτογραφικοί φακοί ήταν στραμμένοι στο συγκρότημα, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι εκείνος που αφηγείται την πιο αληθινή ιστορία των Beatles, αναφέρεται στην περιγραφή της έκθεσης.

Ο δρ. Νίκολας Κάλιναν είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent, είπε ότι η έκθεση είναι «πολύ ενδιαφέρουσα» και χαρακτήρισε τις φωτογραφίες «εξαιρετικές».

«Καθίσαμε μαζί με τον σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και αρχίσαμε να εξετάζουμε τις φωτογραφίες και είναι πραγματικά εξαιρετικές. Όπως και το γεγονός ότι φωτογράφος ήταν κάποιος που βρισκόταν πραγματικά, όπως υποδηλώνει ο τίτλος της έκθεσης, στο μάτι του κυκλώνα κοιτάζοντας έξω τι συνέβαινε» συμπλήρωσε.

Η έκθεση «Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of the Storm» θα εγκαινιαστεί στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου 2023.