Έκρηξη με γκαζάκια σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο δικηγορικό γραφείο του Θεόφιλου Αλεξόπουλου στην Θεσσαλονίκη.

Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος είναι ο δικηγόρος που είχε αναλάβει τον καταγγελλόμενο από τη Γεωργία Μπίκα για βιασμό το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελία της 24χρονης, την είχε απειλήσει όταν κατέθετε για τον βιασμό της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η έκρηξη σημειώθηκε στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας που στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, στην ίδια πολυκατοικία διαμένει και άλλο ένα πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού, ο άνθρωπος που είχε προσκαλέσει τη Γεωργία Μπίκα στο πάρτι της Πρωτοχρονιάς.

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη με γκαζάκια στην πολυκατοικία εμπλεκόμενων στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το GrTimes, άγνωστοι τοποθέτησαν τα δύο γκαζάκια σε πολυκατοικία επί της οδού Εγνατία, κοντά στην Αριστοτέλους, ενώ ακολούθησαν εκρήξεις λίγα λεπτά πριν από τις 7 το πρωί.

Επί τόπου βρέθηκε ασθενοφόρο και Πυροσβεστική.

Οι πυροσβέστες δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς η φωτιά έσβησε αμέσως. Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές φθορές και αποχρωματισμός στην είσοδο του δικηγορικού γραφείου.

Για την έκρηξη με γκαζάκια μίλησε ένας εκ των ενοίκων της οικοδομής και μάρτυρας της έκρηξης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «στις 7 ακριβώς ακούσαμε δύο απανωτούς κρότους και έπειτα βρέξαμε πετσέτες και κλείσαμε τις χαραμάδες από τις πόρτες, καθώς είχε ήδη μπει έντονος καπνός στα σπίτια».

Όσον αναφορά τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης ο ένοικος τόνισε ότι δεν πρόλαβαν να δουν κάποιον. Πάντως, όπως είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που η πολυκατοικία γίνεται στόχος επίθεσης και οι ένοικοι αναμένουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Τέλος ερωτηθείς για την κατάσταση της οικοδομής ο ένοικος του 6ου όροφο δήλωσε ότι «έχουν μαυρίσει οι τοίχοι από την έκρηξη, η οσμή είναι ακόμη έντονη και αναμένουμε της αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, η οποία διακόπηκε από την έκρηξη».