Έρευνες στα τρια σπίτια στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια των τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το πρωί κλιμάκια της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί, μετά απο συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία, μετέβησαν από νωρίς το πρωί στα σπίτια των τεσσάρων νεαρών – των αδερφών Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, του Κωνσταντίνου Περογιαννάκη και του Βασίλη Τράφαλη – και κατέσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και usb.

Η έρευνα διήρκεσε από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν παράλληλες επιχειρήσεις στα τρία σπίτια και το υλικό θα σταλεί στα εκληματολογικά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης για επεξεργασία.

Στόχος, λένε οι πληροφορίες, είναι να βρεθούν βίντεο ή φωτογραφίες απο το πάρτι της πρωτοχρονιας- ακόμα και αν το υλικό έχει διαγραφεί απο τη μνήμη του κινητού– έτσι ώστε να έχουν ξεκάθαρη εικονα για το τι ακριβώς συνέβη στο ρεβεγιόν της σουίτας 401 και στη συνέχεια στο δωμάτιο 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διενεργείται, θα εξεταστεί αν το υλικό που βρεθεί στις συσκευές που έχουν κατασχεθεί, σχετίζεται και με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για κυκλώματα ναρκωτικών και μαστροπείας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι από τη μιάμιση το μεσημέρι της Παρασκευής η συμπληρωματική κατάθεση, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, της 24χρονης που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκεται και ο Μάνος Παπαδόπουλος. Είναι το πρόσωπο που κάλεσε την 24χρονη Γεωργία Μπίκα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.