Το όπλο της παίρνει πλέον η Φώφη Γεννηματά και ανάβει φωτιές στο εσωτερικό της Χαριλάου, πυροδοτώντας την εσωκομματική αντιπαράθεση ενόψει της εκλογής ηγεσίας.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ «σήκωσε το γάντι» των όσων λέγονται εναντίον της και πέρασε στην αντεπίθεση.

Η επίθεση της εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου υπήρξε ιδιαίτερα σφοδρή, γεγονός που δείχνει πως επιλέγει τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματός της ως τον βασικό της αντίπαλο ενόψει των εκλογών για την ηγεσία. «Αντιπολιτεύεται το κόμμα του αντί την κυβέρνηση Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά στα «Νέα», έστω και αν δεν τον αναφέρει ονομαστικά, για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ συνέχισε: «Δεν μπορώ να μην αναδείξω ότι οι ίδιοι άνθρωποι που πυροβολούσαν το ΠΑΣΟΚ σήμερα πυροβολούν το Κίνημα Αλλαγής».

«Εμείς ποτέ δεν πιστέψαμε και κυρίως δεν είπαμε δημόσια ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, ότι έκλεισε τον κύκλο του, ποτέ δεν είπαμε ότι να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί το νέο», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε αιχμές και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. «Κανείς δεν θα συνεχίσει να πορεύεται κρυπτόμενος», ανέφερε με νόημα.

Ο Ανδρέας μπορεί να λέει σε συνεργάτες του ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει στην πόλωση την πρόεδρο του κόμματος, αλλά συνεχίσει να πετάει το γάντι στη Φώφη Γεννηματά. «Μέχρι τώρα έλεγαν ότι θα καώ στο ζέσταμα, ότι το ρεύμα που έχω θα ξεφουσκώσει» δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Τα πιο πολλά όμως που οργανώνω είναι μπροστά μου. Όχι μόνο δεν ξεφούσκωσα, όχι μόνο δεν κάηκα στο ζέσταμα, αλλά επαναλαμβάνω, τα πιο πολλά που έχουν να γίνουν είναι μπροστά».

Και ο Νίκος Ανδρουλάκης, όμως, δηλώνει πως δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική, παρότι κατηγορείται ότι πολιτεύεται κρυπτόμενος. «Δεν πρόκειται να μπω σε άγονες αντιπαραθέσεις», δηλώνει χαακτηριστικά.

Εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, υπό την προεδρία του Θεόδωρου Καπετανάκη, ώστε να ορίσει τα διαδικαστικά ανακήρυξης των υποψηφίων και τον οδικό χάρτη διεξαγωγής των εκλογών για την ηγεσία, αλλά και τον τρόπο εκλογής τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών είναι η 12η Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει αποκλειστεί απολύτως ο Νοέμβριος-γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από συνυποψηφίους της Φώφης Γεννηματά.