Θα κάνει πρόωρες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή όχι; Και αν ναι, πότε; Γιατί αγωνιά ο Αλέξης και όχι μόνο…Το ερώτημα, πέραν των υπουργών και των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, απασχολεί και την αντιπολίτευση.

Και όχι μόνο το ΚΙΝΑΛ, που δεν γνωρίζει αν θα πρέπει να στήσει κάλπες στα μέλη και τους φίλους του για να εκλέξει τον αρχηγό του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε παραλυτική κατάσταση, αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρτά σειρά πρωτοβουλιών του από τον ορίζοντα του βίου του παρόντος Κοινοβουλίου:

Από το εάν θα κάνει Συνέδριο ή όχι, εάν θα πρέπει να αρχίσει να συγκροτεί ψηφοδέλτια ή να αρχίσει να επιλύει τα εσωτερικά του προβλήματα, με μια αποφασιστικότερη στάση του επικεφαλής του απέναντι στις τάσεις που –στην ουσία- τον αποδομούν, αν δεν τον αμφισβητούν.

«Ο Μητσοτάκης ή θα κάνει τις εκλογές αμέσως όταν του το επιτρέψει η πανδημία ή θα εξαντλήσει την τετραετία», αναφέρει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Αλέξης Τσίπρας στους συνομιλητές του.

Οι εκτιμήσεις Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως εφόσον αρχές του φθινοπώρου ο πρωθυπουργός δεν διαλύσει τη Βουλή και προκηρύξει πρόωρες εκλογές, τότε θα οδηγηθεί στην εξάντληση της τετραετίας.

Θα χρειαστεί, δηλαδή, την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και αποτελέσματα απέναντι σε μια κοινωνία που ασφυκτιά, ώστε να διεκδικήσει όχι απλώς «2+4», αλλά «4+4» χρόνια.

Συμφωνεί και η Φώφη

Είναι χαρακτηριστικό πως οι εκτιμήσεις του Αλέξη Τσίπρα συμπίπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις εκτιμήσεις της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς παρόμοιες είναι και οι αναλύσεις που έκανε η Φώφη Γεννηματά στους στενούς συνεργάτες της.

Μένει να δούμε εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι …προβλέψιμος από τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά ή αν θα τους αιφνιδιάσει απολύτως…

Πηγή