Σε συμφωνία για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων που ανέδειξε η κάλπη των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, φαίνεται πως έχει καταλήξει η διακομματική Επιτροπή που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Ειδικότερα, στο debate θα πάρουν μέρος οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαϊου. Αυτοί είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Από το ντιμπέιτ θα απουσιάζει λοιπόν – σε σχέση με αυτό που προηγήθηκε των εκλογών του Μαϊου – ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Όπως αποφασίστηκε, το debate θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου και θα εξελιχθεί σε έξι ενότητες, συν μία ελεύθερη ερώτηση. Στο τέλος, θα υπάρχει και η καταληκτική τοποθέτηση των αρχηγών.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν στις 2 το μεσημέρι, την ερχόμενη Πέμπτη, στη νέα συνεδρίαση της διακομματικής όπου θα συμμετέχει και ο κ. Κουβαράς, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τους 6 δημοσιογράφους που θα πάρουν μέρος στο debate.

Διαβάστε περισσότερα