Συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  που είχε αποτυπώσει το exit poll, επιβεβαίωσε η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων για τις σημερινές εκλογές που έδωσε η Singular Logic το βράδυ της Κυριακής.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 12,7%

Το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 6,7%

Η Ελληνική Λύση καταγράφεται σε ποσοστό 4,5%

Θρίλερ αναμένεται τις επόμενες ώρες για το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και τη μεγάλη έκπληξη που είναι το κόμμα Νίκη. 

Το ΜεΡΑ25 καταλαμβάνει 2.3% του εκλογικού σώματος και αναμένεται να μπει – έστω και οριακά – στη Βουλή.

Μεγάλη νύχτα προβλέπεται για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 2,6% για την Πλεύση Ελευθερίας.

Το κόμμα Νίκη συγκεντρώνει ποσοστό 2,9%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το αποτέλεσμα με ενσωματωμένο το 47,33% της επικράτειας έχει ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 41,1
ΣΥΡΙΖΑ 20,1
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,7
ΚΚΕ 6,7
Ελληνική Λύση 4,5
ΝΙΚΗ 2,9
Πλεύση Ελευθερίας 2,6
ΜεΡΑ25 2.3

 

Τι έδειχναν τα Exit Pole

Το exit poll διεξήχθη από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO για λογαριασμό των έξι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις 5 το απόγευμα το ποσοστό συμμετοχής έφτανε το 48,76%, σύμφωνα με στοιχεία από το 82% των εκλογικών κέντρων με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, να δηλώνει ότι τελικά ίσως να ξεπεράσουμε το ποσοστό συμμετοχής του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα λεπτά αμέσως μετα το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων απο τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Singular Logic, περίπου στις 20:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης περίπου στις 9 το βράδυ θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα θα γνωρίζουμε και τις σταυροδοσίες των βουλευτών.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με τάμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ώστε να καταχωρούν άμεσα τα αποτελέσματα, πρώτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

Διαβάστε περισσότερα