Η διαδικασία των εκλογών συνεχίζεται κανονικά σήμερα Κυριακή (21.5.2023) με τις κάλπες να κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα. Μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν παρατηρηθεί σημαντικά προβλήματα, ωστόσο τα απρόοπτα δεν έλειψαν.

Στο Μεσολόγγι υπήρξαν βανδαλισμοί σε ένα σχολείο – εκλογικό κέντρο, στην Πάτρα τα μέλη μιας εφορευτικής επιτροπής δεν εμφανίστηκαν. Παρ’όλ’αυτά η διαδικασία των εκλογών συνεχίστηκε κανονικά και στις δύο περιπτώσεις.

Στο Ναύπλιο ένας αγρότης αποφάσισε να ψηφίσει πηγαίνοντας μαζί με άλογα και γαϊδούρια στο εκλογικό κέντρο.

Ηλικιωμένοι πολίτες με μαγκούρες ακόμη και με «πι» επισκέπτονται από το πρωί τα εκλογικά κέντρα και ψηφίζουν. Στα Χανιά ένας υπερήλικας ετών 97 ψήφισε και μίλησε στην κάμερα.

Πρωταγωνιστές και σε αυτές τις εκλογές ήταν οι 17άρηδες που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά.

Πολλοί πήγαν στα εκλογικά κέντρα με τα μικρά παιδιά τους, ενώ άλλοι με τα σκυλάκια τους.

Ένα ακόμη απρόοπτο σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο του Δήμου Λαρισαίων, όταν ηλικιωμένος κλείστηκε στο ασανσέρ.

Ο ηλικιωμένος άνδρας επέλεξε το ασανσέρ για ανέβει σε όροφο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, προέκυψε βλάβη στο ασανσέρ με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, με τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν τον ηλικιωμένο ψηφοφόρο.

Νύφες και γαμπροί στην κάλπη πριν τον Ησαΐα

Από τις κάλπες δεν απουσίαζαν οι νύφες και γαμπροί. Συγκεκριμένα ένα ζευγάρι από τις Σέρρες, οι οποίοι πήγαν να ψηφίσουν από πολύ νωρίς με το νυφικό και το γαμπριάτικο κοστούμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Επιλογές, πήγαν να ψηφίσουν πρωί πρωί, αμέσως μετά το γλέντι του γάμου τους, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, μοιράζοντας μπομπονιέρες στα άτομα του εκλογικού κέντρου! Σέρρες – εκλογές – νύφη και γαμπρός

Οι νεόνυμφοι, ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείου, βρέθηκαν στο εκλογικό τμήμα προκαλώντας την έκπληξη των παρευρισκόμενων. Ψηφοφόροι και μέλη της εφορευτικής επιτροπής όπως είναι φυρσικό, έδωσαν πολλές ευχές στους νεόνυμφους.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο σκηνικό που καταγράφηκε καθώς λίγο αργότερα στην Πάτρα, ένας γαμπρός και μία νύφη δεν γύρισαν την πλάτη στις εκλογές, παρά το γεγονός πως οι δυο τους παντρεύονται το απόγευμα και οι ετοιμασίες έχουν φουντώσει. Το μεσημέρι, σε βίντεο που μετέδωσε το Star, είδαμε πώς έφτασε ο νεαρός στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζει.

Με ροζ σακάκι, ο γαμπρός πήγε στο εκλογικό τμήμα προκειμένου να προλάβει να ψηφίσει πριν από τον γάμο. Λίγο αργότερα έφτασε στην εκκλησία και η νύφη, συνοδευόμενη από μηχανές μότο κρος.

Το ζευγάρι από την Πάτρα είχε αποφασίσει την ημερομηνία γάμου του προτού ανακοινωθούν οι εκλογές και αποφάσισε να μην αλλάξει τα σχέδια.

Διαβάστε περισσότερα