Άφωνοι έμειναν τον περασμένο Σάββατο οι περίπου 400 εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας που είχα την τύχη να βρεθούν στο event υπερπαραγωγή που διοργάνωσε στον προαύλιο χώρο του Αμερικανικού κολεγίου Deree στην Αγία Παρασκευή ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Βασίλης Καραμούζης.

Όπως έγραψε το περασμένο Σάββατο το «R», ο αποκαλούμενος «πρίγκιπας της οδού Αιόλου» με τα λεφτά της Εθνικής Τράπεζας σχεδίασε και υλοποίησε εκδήλωση για να αναδείξει την επιτυχημένη πορεία που καταγράφει η Διεύθυνσή του τα τελευταία χρόνια, όταν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι ρυθμοί της πιστωτικής επέκτασης είναι αρνητικοί και οι όλες οι επιχειρήσεις της χώρας σπεύδουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους λόγο της αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ!!!

Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη προκλήθηκε στους παριστάμενους όταν διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ότι το κρυφό πάθος του Β. Καραμούζη, εκτός από την φιλοδοξία του να αναλάβει σύντομα τα ηνία της Εθνικής Τράπεζας στέλνοντας σπίτι του τον Παύλο Μυλωνά, είναι και … το μπάσκετ.
Αν και πρώτο μπόι δεν τον λες, ο «πρίγκιπας» σε μια εκδήλωση, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του – το καλύτερο σχόλιο που άκουσε το «R» από υψηλόβαθμό στέλεχος της τράπεζας ήταν «σα να βρισκόμαστε στα Mad VMA» – επιχείρησε να συνδέσει την πορεία της Διεύθυνσης των μεγάλων χρηματοδοτήσεων της Εθνικής Τράπεζας τα τελευταία χρόνια με αυτήν της Εθνικής Ελλάδος στο Μπάσκετ. Της «επίσημης αγαπημένης» της Ελλήνων φιλάθλων.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι ο βασικός παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο μπασκετικος δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής – ο γνωστός σε όλους μας «βάλτο αγόρι μου» – ενώ με τις τοποθετήσεις τους επιχείρησαν να «εμπνεύσουν» τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές Θόδωρος Παπαλουκάς και Νίκος Ζήσης.

Το ρεπορτάζ μας εντόπισε στις πρώτες σειρές της εκδήλωσης τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας Χ. Χριστοδούλου που οι κακές γλώσσες λένε ότι έντρομος παρακολούθησε την σπατάλη που γίνονταν μπροστά στα μάτια του και έτρεμε στην ιδέα του «τιμολογίου» που θα έβρισκε στο γραφείο του την Δευτέρα το πρωί.

Άλλωστε το event, το οποίο ανέλαβε μεγάλη εταιρεία οργάνωσης εκδηλώσεων, περιλαμβάνει γιγαντοοθόνες που έπαιξαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα στελεχών – επαγγελματικών μάλιστα προδιαγραφών, Inspirational talks από γνωστούς δημοσιογράφους και καλαθοσφαιριστές, team building δραστηριότητες για τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ και φυσικά πλούσιο μενού (φαγητά, γλυκά, ποτά, cocktails, κ.α) από το γνωστό catering που αναλαμβάνει κατ’ αποκλειστικότητα εδώ και πολλά χρόνια τώρα όλες τις εκδηλώσεις της Εθνικής Τράπεζας.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που αλίευσε το «R» από πηγαδάκι στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, βλέποντας την άβολη θέση που είχε περιέλθει ο CFO κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «να τον δούμε τώρα να πληρώνει τις φιέστες του Καραμούζη με τα λεφτά της Εθνικής Τράπεζας, όταν δεν βάζει την υπογραφή του ούτε για την αγορά χαρτιού υγείας για να μην μιλήσουμε για … υπερωρίες».

Εκτός όμως από την σπατάλη, την ώρα που η Εθνική Τράπεζα συγκεντρώνει τα βέλη της αγοράς για την ερμητικά κλειστή κάνουλα της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, εκείνο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων, ιδιαίτερα στους παλαιούς εργαζόμενους του Ομίλου ήταν το γεγονός ότι η εκδήλωση απέπνεε το μήνυμα ότι η Εθνική Τράπεζα ουσιαστικά «σέρνονταν» πριν την έλευση του Β. Καραμούζη, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ Παύλος Μυλωνάς.

Βέβαια αυτό δεν τους εμπόδισε να βραβεύσουν τον Δ. Καποτοπουλο, πρώην Γενικό Διευθυντή (και εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ για όσους γνωρίζουν καλά τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες) ο οποίος μοίραζε τις δουλειές κατ’ εντολή Τσιπρα, Παππα και Σταθακη την εποχή της πρώτης φοράς … Αριστερά.

Αυτά ακούνε στο Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως στον ανταγωνισμό για την ηγετικό δίδυμο της ΕΤΕ και τα σκωπτικά sms «πέφτουν βροχή».

Διαβάστε ακόμη: