Η διεθνής έκθεση στο Βερολίνο έκρυβε μία… έκπληξη για την εθνική ανδρών και τους Έλληνες φιλάθλους του μπάσκετ. Όπως ανακοινώθηκε από το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της USA Basketball, θα διεξαχθεί μεγάλο τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι το διάστημα 18 – 20 Αυγούστου, με τη συμμετοχή της εθνικής Ελλάδος, της Team USA και της Γερμανίας.

Το συγκεκριμένο τουρνουά θα διεξαχθεί μερικές ημέρες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 που θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου και θα είναι τα τελευταία ματς προετοιμασίας των ομάδων πριν από το ταξίδι, είτε για τις Φιλιππίνες, είτε την Ιαπωνία, είτε την Ινδονησία. Η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να είναι επικεφαλής ενός εκ των οκτώ ομίλων, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για την 29η Απριλίου.

Βάσει προγράμματος, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες τη 18η Αυγούστου και τη Γερμανία, ένα 24άωρο αργότερα. Την τελευταία ημέρα του τουρνουά, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν τη Γερμανία, την 20ή Αυγούστου.

Ήταν μία συμφωνία που είχε επιτευχθεί εδώ και καιρό και σκοπός ήταν να ανακοινωθεί από όλους τους εμπλεκόμενους σήμερα (08/03), όμως, η Ομοσπονδία, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος (σήμερα είναι κλειστά τα γραφεία), δεν προέβη –από την πλευρά της– σε κάτι επίσημο.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος βρέθηκε από χθες (07/03) στο Βερολίνο και η παρουσία του ήταν –από καιρό– προγραμματισμένη για τη συγκεκριμένη ημέρα. Όταν, δηλαδή, είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία για αυτό το σημαντικό τουρνουά και δεν γινόταν να αναβληθεί, αφού είχε συμπεριληφθεί στις δράσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Άμπου Ντάμπι, για την διεθνή τουριστική έκθεση, που διεξάγεται στο Βερολίνο.

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», σχολίασε αρχικά ο κ. Λιόλιος και συμπλήρωσε ότι «όσον αφορά τα σημερινά νέα, θα ήθελα να σάς ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Οι εθνικές ομάδες Ηνωμένων Πολιτειών, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος, αποτελεί την τελευταία στάση πριν από τα επίσημα παιχνίδια.

Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό. Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων “αστέρων” αυτών των τριών εθνικών ομάδων.

Είναι σπουδαίο για εμάς, το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σε δύο πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο για τη 2α Αυγούστου στην Λιουμπλιάνα και το δεύτερο στις 04 Αυγούστου στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Διαβάστε ακόμη: