Παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τελικά το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο της Παγκρήτιας, που εμπεριείχε τα επικαιροποιημένα οικονομικά αποτελέσματα.

Ωστόσο το γεγονός ότι στο ενημερωτικό δεν εμπεριέχεται ακόμη η επιστολή της ΤτΕ και η ξεκάθαρη θέση της ως προς την επάρκεια κεφαλαίων, προκαλεί ερωτηματικά και ανασφάλειες στο επενδυτικό κοινό.

Σημειώνεται πάντως ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ορίσει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ως την ημερομηνία κατά την οποία θα ήλεγχε την επάρκεια κεφαλαίων της Παγκρήτιας και το ενδεχόμενο τα περίπου 100 εκατ. της αύξησης να μην επαρκούν!

Την ίδια ώρα εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν όσον αφορά το ζήτημα της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών.

Και τούτο διότι προέκυψαν δύο σημαντικές εξελίξεις:

Πρώτον, μετά τον έλεγχο της Deloitte που λειτουργούσε για λογαριασμό των Εξαρχο – Μπακοκαυμενάκηδων, οι πληροφορίες λένε πως κατέληξε σε έναν λογαριασμό 30 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να εισρεύσουν στην συνεταιριστική τράπεζα μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Δεύτερον, το εβραϊκό fund Sassoon φέρεται να υπέβαλε χθες το απόγευμα δελεαστική πρόταση στη Διοίκηση της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών με τις πληροφορίες να λένε πως οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία.

Διαβάστε ακόμη: