Χθες (15/03), η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε δύο νέες στρατηγικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 89 εκατ. ευρώ. Φορέας των δύο επενδύσεων είναι η φαρμακοβιομηχανία «DEMO Α.Β.Ε.Ε.» που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Οι συγκεκριμένες στρατηγικές επενδύσεις πρόκειται να υλοποιηθούν στους βιομηχανικούς χώρους της εταιρείας στο Κρυονέρι, τον Άγιο Στέφανο (που θα κατασκευασθεί) και τη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Α. Το επενδυτικό σχέδιο «Βιομηχανική έρευνα και Ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM–01 ως Βιολογική Θεραπεία στην Αντιμετώπιση Κακοηθών Νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου».

Σκοπός του επενδυτικού σχεδίου, είναι η έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες από ελληνική εταιρεία, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα εύρος καρκινικών νόσων. Αυτή η σημαντική επένδυση, ύψους 44.690.600€, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη, αφού πέρα από την δημιουργία του εν λόγω φαρμακευτικού προϊόντος με ευρεία χρήση, μπορεί να συμβάλλει και στην ανάπτυξη επιπλέον προϊόντων της ίδιας φαρμακευτικής τάξης.

Β. Το επενδυτικό σχέδιο «Βιομηχανική έρευνα και Ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM–02 ως Βιολογική Θεραπεία στην Αντιμετώπιση Κακοηθών Νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου».

Η υλοποίηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου, συνολικού προϋπολογισμού 44.433.967 ευρώ, θα οδηγήσει στην έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου ελληνικού βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες για πολλαπλό μυέλωμα.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, Νίκου Παπαθανάση και των Υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα· Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη· και Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας· Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς· Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστης Καβαλάκης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Βίκυ Λοΐζου.

Διαβάστε ακόμη: