Τραγικές καταστάσεις ζουν, εδώ και πάνω από τέσσερις με πέντε ώρες, οι εγκλωβισμένοι οδηγοί της Αττικής Οδού και συγκεκριμένα στο ύψος της Παλλήνης, καθώς η συνεχής χιονόπτωση και τα προβλήματα από τις δυο νταλίκες που έχουν διπλώσει στη μέση του δρόμου, έχουν διακόψει την κυκλοφορία.

Ήδη, εμφανώς οργισμένος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, περί τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωσε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την Αττική Οδό.

Όπως ανέφερε στο  ένας έξαλλος εγκλωβισμένος οδηγός, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τους αρμοδίους.

«Είναι ντροπή, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Για να βρεθούμε στην κατάσταση αυτή πληρώσαμε διόδια. Αίσχος, δεν μας λένε τίποτα ο,τι μαθαίνουμε το ακούμε από τα ραδιόφωνα. Οι νταλίκες είχαν διπλώσει ώρες πριν και οι υπεύθυνοι δεν είχαν ενημερώσει, ώστε να μην μπαίνουν οι οδηγοί στην Αττική Οδό. Έπρεπε να είχαν κόψει την είσοδο. Φοβάμαι πως όχι το βράδυ, αλλά αύριο θα ξεμπερδέψουμε. Το χιόνι που πέφτει συνεχώς εδώ και ώρες έχει καλύψει τους δρόμους και στο τέλος και τα αυτοκίνητα μας. Δεν έχουμε φαγητό, νερό, τίποτα» ανέφερε ο ταλαιπωρημένος οδηγός.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον εγκλωβισμό οδηγών στην Αττική Οδό

Tην παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν  ευθύνες για το αδίκημα  της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

 

Να μειωθεί η ροή των οχημάτων

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζήτησε από την Τροχαία να μειωθεί η ροή των οχημάτων στην είσοδο στην Αττική Οδό, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να απεγκλωβίζονται τα οχήματα και να γίνεται αποχιονισμός.

Η Πυροσβεστική προειδοποιεί ότι οι κλήσεις στο κέντρο της θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και θα χρειαστεί να συνδράμει σε πολλά μέτωπα, μιας κι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Γι’ αυτό τον λόγο, θεωρείται δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις με τις υπάρχουσες, δηλαδή με χιλιάδες οχήματα εγκλωβισμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ αυτών και στην Αττική Οδό.

Τα διόδια της Αττικής Οδού άνοιξαν για να διευκολυνθούν οι οδηγοί, ωστόσο η συνεχής χιονόπτωση προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο.