Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ελλάκτωρ μέσα από τη γενική συνέλευση και όχι μόνο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Μπακοκαυμενάκηδες που «έφαγαν πόρτα» και απέτυχαν παταγωδώς και στην χθεσινή διαδικασία, είναι «μπροστινοί» της Farallon και παίζουν ένα παιχνίδι πολλών σκοπιμοτήτων!

Κατ αρχήν για όποιον καταλαβαίνει, οι αμερικανοί έχουν βάλει τους «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι) μπροστά ούτως ώστε να ασκήσουν πίεση να πιάσουν μια καλή τιμή και να την …κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Αυτή είναι η πρώτη και βασική τους προτεραιότητα και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται είναι απλώς αφελής! Το τίμημα!

Η δεύτερη σκοπιμότητα έχει να κάνει με το πως θα την βγάλουν καθαρή τα λοιπά συνεταιράκια, όπως ο Σάκης και ο περίφημος Εξάρχου, ο επονομαζόμενος και Λώρενς της Αραβίας, που βλέπουν τις ευθύνες να …έρχονται, ποινικές και αστικές, μετά τις σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης οι οποίες δεν απετράπησαν!

Και δυστυχώς βάσει των συγκυριών και της κατανομής των δυνάμεων στην Ελλάκτωρ ο …ψαράς σολωμού στην Ιρλανδία και καθοδηγητής αμερικανών, Σάκη και Μπακοκαυμενάκηδων, απέτυχε παταγωδώς!
Βλέπετε όπως λέει και η λαϊκή ρήση «του χαρτοπαίκτη, του ψαρά, του κυνηγού το πιάτο, 10 φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο»!

Παρεμπιπτόντως ο …Λώρενς της Αραβίας εκτός από ψαράς σολωμού στην Ιρλανδία είναι και …κυνηγός αγριογούρουνου στην Θράκη!!!!

Στα της διοίκησης της Ελλάκτωρ τώρα: πιστεύω ότι δεν κάνω λάθος στην προσέγγιση που ακολουθεί!

Το γενικό κουμάντο γίνεται από ισχυρό δικηγορικό γραφείο που έχει χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τους Ολλανδούς, λόγω φιλίας, πολιτικής ισχύος αλλά και γειτνίασης στην Κέρκυρα!

Το εν λόγω νομικό γραφείο, έχοντας αποσπάσει τη συναίνεση των Ολλανδών καθοδηγεί από το παρασκήνιο σε μεγάλο βαθμό τις ενέργειες και του προέδρου αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου!