Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) διοργανώνουν ευρωπαϊκό συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί στις 22 Σεπτεμβρίου (11:30 – 17:30) & 23 Σεπτεμβρίου (10:00 – 15:00) στο Ωδείο Αθηνών με θέμα: “Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον”.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα απασχολήσουν τρεις βασικές θεματικές ενότητες που ταυτόχρονα αποτελούν και μεγάλες προκλήσεις για όλο το επιχειρείν:

  1. Πρόσβαση στη χρηματοδότηση
  2. Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  3. Πράσινη Μετάβαση

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργο Καββαθά και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι κομμάτων, Έλληνες και Ευρωπαίοι παράγοντες της επιχειρηματικότητας, επικεφαλής και υψηλόβαθμα στελέχη Τραπεζών, Πρόεδροι Επιμελητηρίων.

Οι μικρές επιχειρήσεις δημιουργούν την πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας, παράγουν πλούτο, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αντιπροσωπεύουν το 99% των επιχειρήσεων στην Ε.Ε., απασχολούν το 66% του εργατικού δυναμικού και παράγουν περισσότερο από το 50% του ΑΕΠ της Ε.Ε. Ειδικότερα, δραστηριοποιούνται περίπου 25 εκατομμύρια ΜμΕ στην ΕΕ, οι οποίες απασχολούν περίπου 146 εκατομμύρια άτομα.

Το συνέδριο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης των ανθρώπων που επιχειρούν, εργάζονται, εκπροσωπούν & αποφασίζουν για τις μικρές επιχειρήσεις σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Το link  με αναλυτικές πληροφορίες, το πρόγραμμα για το συνέδριο και τη δυνατότητα εγγραφής:

https://imegsevee.m-pages.com/gsevee_europa_conference_2023

Διαβάστε ακόμη: