Στους 14 περίπου μήνες προσδιόρισε ο CEO της EXAE, Γιάννος Κοντόπουλος, ότι το ΧΑ θα αναβαθμιστεί και θα επανέλθει στις αναπτυγμένες κεφαλαιαγορές, θέμα για το οποίο είχαμε αναφερθεί μόλις προ ημερών.

Προϋπόθεση βέβαια και μάλιστα βασική, αποτελεί το να έχει προηγηθεί η λήψη της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας.

Τα σημαντικότερα, όμως, που αφορούν στην ίδια τη διοίκηση της ΕΧΑΕ, έχουν σχέση με το ξεκαθάρισμα των εισηγμένων εταιρειών, που δεν πληρούν τα κριτήρια, αλλά ταυτόχρονα και η αύξηση του αριθμού των εισηγμένων εταιρειών.

Προτεραιότητα προφανώς θα πρέπει να δοθεί από τη διοίκηση Γιώργου Χατζηνικολάου και Κοντόπουλου, στο πως θα ενισχυθούν, θα αυξηθούν και θα προβληθούν συνάμα οι εισηγμένες υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες θα πρέπει να έχουν και την ανάλογη σημαντική διασπορά μετοχών, κριτήριο βασικό σε αναπτυγμένες αγορές.

Το θέμα είναι τι κινήσεις έχει κάνει μέχρι τώρα η ΕΧΑΕ μέχρι σήμερα και αν και ποιες ενέργειες προγραμματίζει κατά τους επόμενους μήνες και μέχρι τη λήξη τουλάχιστον του τρέχοντος έτους.

Γιατί η αίσθηση που κυριαρχεί στην αγορά είναι ότι ελάχιστα πράγματα έχει κάνει μέχρι τώρα και οι όποιες επιτυχίες του Χρηματιστηρίου και των εισηγμένων εταιρειών οφείλονται σε δικές τους ενέργειες περισσότερο, παρά στις ενέργειες του Κοντόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα