Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν ένοπλο μαχητή του Ισλαμικού Τζιχάντ και τραυμάτισαν έναν άλλον Παλαιστίνιο σήμερα στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που, σύμφωνα με το Ισραήλ, ξεκίνησαν με αφορμή μια επιχείρηση για τον εντοπισμό μιας γιάφκας.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσαν η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση και ιατρικές πηγές. Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, οι στρατιώτες μπήκαν στον καταυλισμό Νουρ Σαμς, κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ, με σκοπό να εντοπίσουν και να κατασχέσουν βόμβες που κατασκευάζουν οι ντόπιοι μαχητές. Δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους και ανταπέδωσαν τα πυρά.

Ιατρικές πηγές είπαν ότι ένας άνδρας 21 ετών σκοτώθηκε και ένας δεύτερος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε. Ο Ισλαμικός Τζιχάντ επιβεβαίωσε ότι ο 21χρονος ήταν μέλος του και συμμετείχε στη μάχη.

Σε ένα άλλο επεισόδιο, κοντά στην Ιεριχώ, η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι μέλη της αναζητούσαν έναν ύποπτο που συμμετείχε σε ένα συμβάν με πυροβολισμούς στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά από έναν Παλαιστίνιο, ανταπέδωσαν και τον «εξουδετέρωσαν». Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατο του ανθρώπου αυτού που σύμφωνα με τους κατοίκους της πόλης ήταν 17 ετών. Μέχρι στιγμής πάντως η ηλικία του δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στις συγκρούσεις.

Διαβάστε ακόμη: