Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν την Πέμπτη, αφού η Silvergate, μια τράπεζα που βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης του κλάδου, πήρε την απόφαση να κλείσει.

To Bitcoin υποχώρησε 2% στα 21.570,04 $, σύμφωνα με την Coin Metrics. Το Ethereum έχασε σχεδόν 2% και τελευταία διαπραγματεύτηκε στα 1.527,58 $.

Η ελαφρά πτώση ξεκίνησε αργά την Τετάρτη, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Silvergate Capital ότι θα διακόψει τις εργασίες και θα ρευστοποιήσει την φιλική προς τα κρυπτογράφηση τράπεζά της.

Το σχετικά μικρό μέγεθος της κίνησης δείχνει ότι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων τιμολόγησαν τις ειδήσεις την περασμένη εβδομάδα, όταν η εταιρεία προειδοποίησε για πρώτη φορά ότι μπορεί να μην μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί και έκλεισε το SEN ή το Silvergate Exchange Network, σύμφωνα με ερευνητή αναλυτή στο Kaiko.

Το Bitcoin και το Ether έχουν διατηρηθεί σχετικά καλά παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον – εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μοχλός δράσης για τις τιμές των κρυπτονομισμάτων παρά τη φθίνουσα συσχέτιση μεταξύ κρυπτογράφησης και μετοχών – και μια σειρά αποτυχιών για το χώρο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εξελίξεων του Silvergate και του μετά το FTX ρυθμιστική καταστολή του κλάδου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.

Ο συσχετισμός του Bitcoin με τις μετοχές είναι χαμηλότερος από ό,τι ήταν για μεγάλο μέρος του 2022 και η αστάθειά του ήταν κοντά σε ιστορικά χαμηλά τις τελευταίες εβδομάδες.

Η κίνηση της Πέμπτης ώθησε το Bitcoin κάτω από το βασικό τεχνικό επίπεδο των 22.200 $.

Ενώ ορισμένοι επενδυτές καλωσόρισαν την πρόσφατη πλάγια κίνηση της τιμής του Bitcoin υπό το φως μιας σειράς αρνητικών εξελίξεων στον κλάδο, οι αναλυτές γραφημάτων αναζητούν το κρυπτονόμισμα να κλείσει πάνω από τα 25.000 $ για να δώσει περισσότερο νόημα στα κέρδη του από το χρόνο μέχρι σήμερα, που τώρα είναι περίπου στο 30%.

Το τέλος της Silvergate είναι ανησυχητικό για τον κλάδο, ο οποίος αναμένει τώρα επιβράδυνση των εισερχόμενων ροών χωρίς το SEN ή αρκετές αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις.

Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να έχουν την Signature Bank, της οποίας η πλατφόρμα Signet είναι συγκρίσιμη με την SEN της Silvergate, αλλά η εταιρεία έχει ήδη δηλώσει ότι σχεδιάζει να περιορίσει την έκθεσή της σε κρυπτογράφηση υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων.

Ωστόσο, η βιομηχανία θα παρακολουθεί τις εξελίξεις της, ιδιαίτερα μετά τη συντονισμένη προσπάθεια της περασμένης εβδομάδας από τη Fed, την FDIC και την OCC να προειδοποιήσουν τις τράπεζες για τους κινδύνους ρευστότητας που ενέχουν οι τραπεζικές εταιρείες κρυπτογράφησης.

Διαβάστε περισσότερα