Δύο ελληνικές παραλίες βρίσκονται στη λίστα με τις 25 καλύτερες όλου του κόσμου, σύμφωνα με το Tripadvisor. Συγκεκριμένα, η παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη, στη 19η θέση και ο Μύρτος στην Κεφαλονιά στην 23η θέση διακρίνονται στη σχετική λίστα.

Το Tripadvisor αναφέρει για τα Φαλάσαρνα: «Ροζ άμμος, γαλάζια νερά, εντυπωσιακά βουνά, απίστευτα ηλιοβασιλέματα – η παραλία Φαλάσαρνα έχει να κάνει με τη θέα. Αφού τα απολαύσετε όλα, κολυμπήστε, κάντε κατάδυση με αναπνευστήρα ή χαλαρώσετε στην απαλή άμμο – τσιμπήστε κάτι σε ένα κοντινό μπαρ ή καφετέρια. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες και διαθέτει δωρεάν ανέσεις, όπως τουαλέτες και χώρος στάθμευσης».

 

Για τον Μύρτο, γράφει: «Περιτριγυρισμένη από βουνά, η παραλία Μύρτος είναι ένα γραφικό σημείο, ιδανικό για μια ήρεμη μέρα στην παραλία. Κάντε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά ή κολυμπήστε με αναπνευστήρα και, στη συνέχεια, τσιμπήστε κάτι σε μια κοντινή καφετέρια. Σπάνια έχει πολύ κόσμο, οπότε υπάρχει άφθονος χώρος για να αράξετε και να απολαύσετε τη χαλαρή ατμόσφαιρα».

Η πιο όμορφη παραλία του κόσμου, σύμφωνα με τη σχετική λίστα είναι η Praia da Falesia στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Spiaggia dei Conigli της Ιταλίας και συγκεκριμένα στο νησί Λαμπεντούζα της Σικελίας, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η παραλία La Concha στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, και η παραλία Kaanapali στη Χαβάη κατατάσσεται τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη των 25 παραλιών.

Tην τρίτη θέση κατέλαβε η παραλία La Concha στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

Δείτε τη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου

1. Praia da Falésia, Πορτογαλία
2. Spiaggia dei Conigli, Ιταλία
3.  La Concha Beach, Ισπανία
4.  Ka’anapali Beach, Χαβάη
5.  Grace Bay Beach, Turks and Caicos
6.  Anse Lazio, Σεϋχέλλες
7.  Manly Beach, Αυστραλία
8. Eagle Beach, Αρούμπα
9. Siesta Beach, Φλόριντα
10. Varadero Beach, Κούβα
11. Playa Pilar, Κούβα
12. Balandra Beach, Μεξικό
13. Reynisfjara Beach, Ισλανδία
14.  Poipu Beach Park, Χαβάη
15. Seven Mile Beach, Νησιά Κέιμαν
16. Playa de Las Canteras, Ισπανία
17.  Ipanema Beach, Βραζιλία
18.  Playa Manuel Antonio, Κόστα Ρίκα
19. Φαλάσαρνα, Ελλάδα
20. Nungwi Beach, Τανζανία
21. Kelingking Beach, Ινδονησία
22. Nissi Beach, Κύπρος
23. Μύρτος, Ελλάδα
24. Playa Norte, Μεξικό
25. Muro Alto Beach, Βραζιλία

Διαβάστε ακόμη: