search

MAIN STREET

DoorDash: Η εταιρεία που αναπτύχθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τώρα απολύει 1.250 άτομα

Η εταιρεία βαδίζει στον ίδιο δρόμο με άλλες του κλάδου τεχνολογίας όπως η Meta, Twitter, Amazon και Redfin.

DoorDash: Η εταιρεία που αναπτύχθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τώρα απολύει 1.250 άτομα

Η DoorDash είναι από τις εταιρίες που αναπτύχθηκε με ιλλιγειώδεις ρυθμούς κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19 κάνοντας εκατοντάδες προσλήψεις για να καταφέρει να τα βγάλει πέρα με τις παραγγελίες delivery και takeout. Σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tony Xu σε μια ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι απολύει περίπου 1.250 υπαλλήλους.

«Οι περισσότερες από τις επενδύσεις μας αποδίδουν και ενώ ήμασταν πάντα πειθαρχημένοι στον τρόπο διαχείρισης των επιχειρηματικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων μας, δεν ήμασταν τόσο αυστηροί όσο θα έπρεπε στη διαχείριση της ανάπτυξης της ομάδας μας», έγραψε ο Xu και συμπλήρωσε: «ενώ η επιχείρησή μας συνεχίζει να αναπτύσσεται γρήγορα, δεδομένου του πόσο γρήγορα προσλάβαμε, τα λειτουργικά μας έξοδα θα συνεχίσουν να ξεπερνούν τα έσοδά μας».

Η ανακοίνωση γίνεται ύστερα από ένα ισχυρό γ’ τρίμηνο με έσοδα ύψους $1,7 δισ αυξημένα κατά 33% σε ετήσια βάση και 439 εκατομμύρια παραγγελίες, περισσότερο από 1/4 από πέρυσι.

Χορός απολύσεων

Η DoorDash είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία του κλάδου τεχνολογίας που λέει ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας. Η Amazon.com ξεκίνσε να μειώνει το προσωπικό της κατά 10.000 εργαζόμενους νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε σχέδια για απολύσεις 11.000 ατόμων. Η Redfin, η Asana, η Salesforce και το Twitter είναι μεταξύ άλλων εταιρειών του κλάδου που έχουν αποφασίσει τη σταδιακή μείωση του εργατικού τους δυναμικού.

Διαβάστε ακόμη: