Οι συζητήσεις των τριών πλευρών βρίσκονται σε καταληκτικό σημείο και αν κάτι απρόοπτο δεν υπάρξει, τότε σύντομα θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο λόγος, φυσικά, για το deal που ψήνεται στις κατασκευές, το οποίο σας αποκάλυψα προχθές Τετάρτη, με τα τρία μέρη να αποτελούνται από την εισηγμένη κατασκευαστική Δομική Κρήτης, τον παλιό παράγοντα του κλάδου Δημήτρη Κούτρα και τους νέους συνεταίρους του, ένα εβραϊκό σχήμα, με διάφορες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και τα έργα.

Τα ποσοστά, τα οποία, εφόσον ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και υπάρξει επίσημη συμφωνία, θα κατέχουν στο νέο σχήμα οι νέοι και οι παλαιοί μέτοχοι. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που συνέλεξα, ο Κούτρας θα έχει το 25% και οι Εβραίοι συνέταιροί του το 33,6%, ενώ ο Γιώργος Συνατσάκης, θα διακρατήσει ένα ποσοστό 10% περίπου που κατέχει μέσω θυγατρικής του εταιρείας Διαχείριση Ακινήτων (ΔΙΑΣ).

Σύμφωνα με όσα σχεδιάζει το νέο σχήμα, εφόσον όλα εξελιχθούν χωρίς προσκόμματα, η νέα Δομική (τουλάχιστον για ένα διάστημα θα κρατηθεί το όνομα, ίσως και σε μόνιμη βάση) θα διεκδικήσει όχι μόνο τοπικά έργα στην Κρήτη και εργολαβίες στο μεγαλύτερο έργο του νησιού, τον ΒΟΑΚ, αλλά θα επιδιώξει μέσω συνεργασιών να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα

Επειδή, όμως, οι επιδιώξεις αυτές, για να είναι υλοποιήσιμες, απαιτούν και ικανά κεφάλαια, είναι πολύ πιθανό σε ευθετότερο χρόνο να πραγματοποιηθεί και γενναία αύξηση, με πιθανές νέες συμμετοχές. Μένει βεβαίως, να υλοποιηθεί το πρώτο βήμα, ήτοι η οριστική συμφωνία επενδυτών και τωρινού μεγαλομετόχου, του κ. Συνατσάκη, που κατέχει το 58,631% των μετοχών της εισηγμένης τεχνικής εταιρείας.

Τα νεότερα όμως από το μέτωπο Κούτρα- Συνατσάκη και… Κυπροελληνοεβραίων αναφέρουν πως “ότι ήταν να ειπωθεί από τις κορυφές, έχει ειπωθεί και συμφωνηθεί.

Τώρα έχουν πιάσει δουλειά τα… τεχνικά κλιμάκια, ήτοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, προκειμένου να μπουν στο χαρτί τα συμφωνηθέντα”.

Διαβάστε ακόμη: