«Είναι πολλά που δεν τα ξέρετε και δεν τα έχω πει» ισχυρίζεται ο πατέρας της 4χρονης Άννυ που κατηγορήθηκε για τον μαρτυρικό θάνατο του παιδιού.

Με ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα όλων των εποχών στην Ελλάδα ασχολήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 22/5 η εκπομπή «Ζήνα το βράδυ».

Δολοφονία 4χρονης Άννυ: Το φρικιαστικό χρονικό του εγκλήματος

Ήταν 21 απριλίου 2015 όταν ανακοινώνεται η εξαφάνιση ενός τετράχρονου κοριτσιού από την περιοχή της Ομόνοιας. Η βουλγαρικής καταγωγής μητέρα της, Δημητρίνα εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση 6 μέρες μετά.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα, στο σπίτι δηλαδή του πατέρα όπου πέρασε το τελευταίο βράδυ της η μικρή Άννυ εντοπίστηκε δείγμα από αίμα το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ανήκε στο παιδί.

Στις 4 Μαΐου ο 27χρονος βουλγαρικής καταγωγής Στανισλάβ ή Σάββας, όπως τον αποκαλούσαν, συνελήφθη και μετά από μαραθώνια ανάκριση ομολόγησε ότι εκείνος τεμάχισε το παιδί του.

Σύμφωνα με το βούλευμα που τον παραπέμπει σε δίκη, ο ίδιος επί τρεις συνεχόμενες ημέρες τεμάχιζε τα μέλη του παιδιού του, τα μαγείρευε για να μοιάζουν με πεταμένο φαγητό και τα σκορπούσε… άλλα στη λεκάνη, άλλα σας ακούες και άλλα σε διάφορους κάδους προσπαθώντας να εξαφανίσει κάθε ίχνος της μικρής.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο 27χρονο Σάββας, πατέρας της μικρής Άννυ, ο φίλος του Νικολάι, η μητέρα του παιδιού Δημητρίνα κι ένας 7χρονος οικογενειακός φίλος.

Δολοφονία 4χρονης Άννυ: Ο πατέρας της 4χρονης «σπάει» τη σιωπή του μέσα από τη φυλακή, 9 χρόνια μετά

«Είναι πολλά που δεν τα ξέρετε και δεν τα έχω πει. Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που λένε. Ούτε το έχω σκοτώσει, ούτε το έχω τεμαχίσει, ούτε το έχω μαγειρέψει, ούτε το έφαγα γιατί κι αυτό μου είπαν. Έξω από σπίτι είχε τρεις κάμερες… Η αστυνομία πήρε το υλικό. Όταν στο δικαστήριο ζητήσαμε να το δούμε, είπανε ότι δεν υπάρχει», ισχυρίζεται ο πατέρας της 4χρονης, Σάββας, μιλώντας μέσα από τη φυλακή, 9 χρόνια μετά.

«Στο Εφετείο μου επέβαλλαν ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τον θάνατο της μικρής. Οι 12 μήνες είναι γιατί έβαλα τη γυναίκα μου να πει ψέματα. Αυτό το έχει διαψεύσει και η ίδια».

Σχετικά με την περιύβριση νεκρού, κατηγορία την οποία αντιμετώπισε, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο γιατί στο σπίτι του δεν είχε καν κουζίνα. «Είχα μία μικρή κατσαρόλα μόνο, ένα λίτρο νερό έπαιρνε, και έβραζα μπούτια για να τρώει ο σκύλος που είχα. Βρήκαν ένα μαχαίρι, ένα μαχαίρι στην κουζίνα έχουν όλα τα σπίτια. Είπαν ότι αυτό ήταν το όπλο, το εξέτασαν για DNA και είπαν ότι το καθάρισα».

Ο κατηγορούμενος έδωσε επίσης, τη δική του εκδοχή για το πώς βρέθηκε αίμα της μικρής Άννυ στο υπόγειο όπου διέμεναν, ενώ τονίζει ότι πρόσεχε το παιδί του φρόντισε να διασκεδάζει μαζί του.

«Ήμουν χρήστης, έπινα ηρωίνη. Όταν η Δήμητρα πήγε στη Γερμανία, της είπα πάνω από 3 μέρες, μία εβδομάδα να μην αργήσει. Δεν μπορούσα να πηγαίνω στο Πεδίον του Άρεως για νακρωτικά μαζί με το παιδί. Πήγα στο Μενίδι και αγόρασα 50 γραμμάρια ηρωίνη να έχω στο σπίτι. Έσπαγα την ηρωίνη σε κομμάτια και την άφηνα στον πάγκο σε σημείο να μην μπορεί να το φτάσει η μικρή.

Εκείνες τις μέρες ήμουν μόνος μου και με πήρε τηλέφωνο ο Νικολάι γιατί δεν είχε που να μείνει. Τον είχα φιλοξενήσει για 20 μέρες – ένα μήνα. Μπορεί ο Νικολάι κάτι να της έκανε, γιατί θα παίρναμε λεφτά. Για να μπορεί να με εκβιάζει για κάτι…», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι απέγινε το παιδί αν εκείνος δεν το σκότωσε.

Όπως ανέφερε, η μητέρα του κοριτσιού, Δημητρίνα ζει στη Γερμανία ενώ έχει ξαναφτιάξει τη ζωή της και έχει κάνει άλλο παιδί. «Όταν πήγα στο Εφετείο, μου κόψανε τα πέντε χρόνια που ήταν για περιύβριση νεκρού», πρόσθεσε.

«Για ποιο λόγο να τη σκότωσα; Δεν είχα ούτε κίνητρο, ούτε λόγο. Φυσικά και φταίω, η μικρή ξύπναγε 6 η ώρα το πρωί κι εγώ εκείνη την ώρα έπεφτα για ύπνο. Ήταν για ώρες μόνη της, μπορούσε να συμβεί το οτιδήποτε. Τώρα θα ήταν 12-13 χρονών, θα πήγαινε σχολείο. Στην τηλεόραση όταν βλέπω παιδιά, αλλάζω το κανάλι».

«Ο τοίχος στο σπίτι είναι μπλε, αν είχα πάρει χλωρίνη για να καθαρίσω το αίμα θα είχε ξεβάψει. Ούτε το σκότωσα, ούτε το τεμάχισα, ούτε το πέταξα. Ολόκληρο παιδί είναι, μία κάμερα δε με είδε να πετάω κάτι; Είχα σκεφτεί να πω ότι το έκανα, αλλά όταν η αστυνομία θα με ρωτούσε γιατί το έκανα, δεν θα είχα τι να τους πω», συνέχισε.

Ο πατέρας του παιδιού κατέληξε: «Αυτοί είχαν καταλάβει τι είχε γίνει και ήθελαν να κλείσουν την υπόθεση, γι’ αυτό είπαν ότι φταίω».

Διαβάστε ακόμη: