Το πιο ακριβό ποτό στον γαλαξία δεν έρχεται από το διάστημα. Το Kaiburr Crystal των 5.000 δολαρίων, ένα cocktail εμπνευσμένο από το Star Wars, σερβιρεται στο νέο κρουαζιερόπλοιο Disney Wish της Disney, αλλά είναι κάτι περισσότερο από ένα ακριβό ποτό.

Το Disney Wish, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παρθενική του κρουαζιέρα στις 14 Ιουλίου, διαθέτει ένα μπαρ με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων που ονομάζεται Star Wars: Hyperspace Lounge.

Μεταξύ των πληροφοριών που διέρρευσαν αυτή την εβδομάδα, υπήρξε κι ένα ποτό από το μενού με το όνομα Kaiburr Crystal, το οποίο είχε τιμή 5.000 δολάρια. Η μόνη περιγραφή που προσφέρεται για το ποτό είναι ότι είναι «το πιο σπάνιο και πολύτιμο κοκτέιλ του γαλαξία». Φυσικά, μόνο το τσουχτερό τίμημα και αυτή η αόριστη περιγραφή ήταν αρκετά για να ξεσηκώσουν το διαδίκτυο.

Παρά τις ευλογες απορίες σχετικά με τα συστατικά του cocktail και το αν δικαιολογούν την τιμή του, η Disney, φάνηκε απρόθυμη να μοιραστεί λεπτομέρειες, εντείνοντας το μυστήριο. Το μόνο που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι δεν πρόκειται απλά για ένα ποτό αλλά για ένα ολόκληρο πακέτο.

Το Kaiburr Crystal περιλαμβάνει τέσσερα ποτά που σερβίρονται σε ένα camtono, μια συσκευή αποθήκευσης που είδαμε πιο πρόσφατα στη σειρά «Star Wars The Book of Boba Fett». Τι περιέχει όμως;

Σϋμφωνα με τους ίδιους τους μπάρμεν του Hyperspace Lounge το κοκτέιλ περιλαμβάνει κονιάκ Camus, Grand Mariner Quintessence, yuzu και kumquat. Περιλαμβάνει επίσης δόσεις Pappy Van Winkle’s Family Reserve 23-year bourbon και Taylor’s Fladgate Kingsman Edition Very Old Tawny Port.

Φυσικά όποιος παραγγείλει το Kaiburr Crystal δεν μπορείτε να κρατήσει το camtono, αλλά τα 5.000 δολάρια που θα πληρώσει περιλαμβάνουν ειδικές ανέσεις στο πλοίο, όπως ένα μπουκάλι κρασί από το Skywalker Vineyards του George Lucas που παραδίδεται στην καμπίνα του. Το «πακέτο» περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Skywalker Ranch, το οποίο βρίσκεται στην Καλιφόρνια.

Για όσους αναζητούν κάτι που δεν θα αδειάσει τον τραπεζικό τους λογαριασμό, το Star Wars: Hyperspace Lounge προσφέρει κοκτέιλ σε πιο λογικές τιμές όπως το Spire Sunset για 15 δολάρια, το Berken’s Flow για 16, ή το The Chancellor για 20 δολάρια.

Το σαλόνι, το οποίο γίνεται χώρος μόνο για ενήλικες τα βράδια, εκθέτει επίσης αντικείμενα με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων. Διαθέτει επίσης μια μεγάλη οθόνη που χρησιμεύει ως παράθυρο προβολής που εμφανίζει «άλματα υπερχώρου» σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον γαλαξία.