Η Disney κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα που της επέφερε η πανδημία, καθώς το τμήμα εμπειριών της το οικονομικό έτος 2023 σημείωσε ρεκόρ εσόδων ύψους 32,5 δισ. δολαρίων, μια αύξηση 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 23% σε 8,95 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία έχει ανανεώσει τα αξιοθέατα και τις θεματικές περιοχές της Disneyland, τα οποία, σε συνδυασμό με τις κρατήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων και τη δυνατότητα των επισκεπτών να προπορεύονται στην ουρά για κάποιες βόλτες, κράτησαν τους επισκέπτες και αύξησαν τα κέρδη της Disney σε μια εποχή που το τμήμα ψυχαγωγίας πασχίζει να ανακτήσει τα μεγέθη που είχε στα τέλη της δεκαετίας του 2010.

Το 2023, οι εμπειρίες αντιπροσώπευαν το 36% των συνολικών εσόδων της εταιρείας αλλά το 70% των λειτουργικών εσόδων της. Παράλληλα, ο τομέας ψυχαγωγίας της Disney, ο οποίος περιλαμβάνει τις κινηματογραφικές επιχειρήσεις και το streaming, αντιπροσώπευε το 45% των εσόδων αλλά μόλις το 11% των λειτουργικών εσόδων, μεταδίδει το CNBC.

Mε βάση τα παραπάνω, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επενδύσει 60 δισ. δολάρια σε εμπειρίες τα επόμενα 10 χρόνια, ένα βασικό μέρος της στρατηγικής της για να διατηρήσει τα πάρκα σε υψηλό επίπεδο.

Ο επικεφαλής των πάρκων της Disney, Josh D’Amarο δήλωσε ότι περίπου το 70% των χρημάτων αυτών θα κατευθυνθεί σε «νέες εμπειρίες» σε εγχώρια και διεθνή πάρκα, μαζί με τις γραμμές κρουαζιέρας. Το υπόλοιπο 30% θα διατεθεί στην τεχνολογία και τις υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης των υφιστάμενων αξιοθέατων.

Διαβάστε ακόμη: