Νέα δημοσκόπηση ήρθε στη δημοσιότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στη δημοσκόπηση της metropoll, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης την προεδρία της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, φαίνεται να λαμβάνει την πρώτη Κυριακή ποσοστό 49,1%, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει ποσοστό 46,9%.

Με βάση τη μέτρηση, φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση να μεγαλώνει η διαφορά υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, αλλά αυξάνονται και τα ποσοστά του Ερντογάν. Αυτό σημαίνει ότι μειώνονται τα ποσοστά των μικρών κομμάτων.

Αναφορικά με τις προβλέψεις για την δεύτερη Κυριακή, 51,3% λαμβάνει ο Κιλιτσντάρογλου και 48,7% ο Ερντογάν.

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Θα υπάρξει επαναπροσέγγιση με τη Δύση»

Σημειώνεται ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε σε «στροφή» προς τη Δύση. Ο υποψήφιος για την τουρκική προεδρία προχώρησε σε διαβεβαιώσεις για «στροφή» προς τη Δύση, μιλώντας στη Wall Street Journal.

«Θα γίνει επαναπροσέγγιση με τη Δύση, κυρίως με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι η Τουρκία θα τηρήσει κατά γράμμα τις υποχρεώσεις της, προς τη Συμμαχία.

Μάλιστα, στάθηκε σε επαναπροσέγγιση όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση επανεκλογής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε η Τουρκία θα μετατραπεί σε «κάτι σαν δικτατορία».

Διαβάστε περισσότερα