Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεσηκώνει τα πλήθη στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, όχι όμως με αυτά που λέει, αλλά με αυτά που… τραγουδάει.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν δεν σταματά να τραγουδά σε κάθε του ομιλία, με τον κόσμο που παρακολουθεί να… υπνωτίζεται στο άκουσμα των στίχων του τραγουδιού που γράφτηκε για εκείνον και αναφέρουν: «Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κάνει νέα… όνειρα άλωσης όπως αυτή της Κωνσταντινούπολης, όπως τόνισε σε συγκέντρωση στην Ανδριανούπολη.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: «Από την Αδριανούπολη, που για ένα αιώνα ήταν η πρωτεύουσα του κράτους μας και ετοίμασε βήμα-βήμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τώρα στον Αιώνα της Τουρκίας ετοιμαζόμαστε να δούμε νέα όνειρα άλωσης».

«Μπαλκονάτος» και ο Ιμάμογλου

Την ίδια ώρα, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει μπει για τα καλά στη μάχη του… μπαλκονιού και δείχνει τον δρόμο καθώς ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν φαίνεται να… το έχει.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος με το κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έχει βρει τον τρόπο να επικοινωνεί με τον κόσμο και να τον ξεσηκώνει, όπως κάνει και ο Ερντογάν

Ο Κιλιτσντάρογλου υπόσχεται στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υπόσχεται προεκλογικά στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

«Στην εξωτερική μας πολιτική θα κάνουμε αλλαγή  180 μοιρών. Θα την τοποθετήσουμε στον άξονα της ειρήνης. Όπως είπε ο Κεμάλ Ατατούρκ “ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο”. Θα κινηθούμε ειρηνικά. Με όλους τους γείτονες μας θα ζήσουμε μέσα σε κλίμα ειρήνης και ηρεμίας» δήλωσε σε ομιλία του στην πόλη Ντούζτζε.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο άλλο μεγάλο θέμα των προσφύγων από τη Συρία όπου υποσχέθηκε πως μέσα σε δύο χρόνια, 3,6 εκατ. Σύροι θα έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.

«Σας υπόσχομαι…Εντός δυο ετών 3.6 εκατομμύρια Σύρους αδελφούς μας θα τους αποχαιρετήσουμε από τα σύνορα μας προς τη χώρα τους. Όχι μόνο τους Σύρους, θα στείλουμε και τους Αφγανούς» υπογράμμισε ο Κιλιτσντάρογλου.

Διαβάστε περισσότερα