Ευρύ προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, την ίδια ώρα που το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει την ανοδική του πορεία. Παράλληλα, στην έρευνα αποτυπώνεται ο προβληματισμός των πολιτών για την πανδημία και την ακρίβεια.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί 19,6%. Το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει δυναμικά με 15% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜεΡΑ25 με 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%, σύμφωνα με τη μέτρηση της Metron Analysis.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει 36%, το ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΚΙΝΑΛ 18,5%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 5% και το ΜεΡΑ25 με 4,1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Αναφορικά με το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, οι ερωτηθέντες απάντησαν πως προτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 36% ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, από 3% ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος και 1% ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Κυρίαρχο πρόβλημα η πανδημία

Στο ερώτημα αν η χώρα κινείται προς την σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 53% λέει προς τη λάθος, το 39% προς τη σωστή.

Στην ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας η πανδημία του κορωνοϊού και η ιατρική περίθαλψη είναι πρώτο με 34%, η οικονομία/ακρίβεια με 32%, η ανεργία με 9%, οι πολιτική/ πολιτικό σύστημα με 5% και το προσφυγικό/μεταναστευτικό με 3%.

Αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, το 54% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση και ένα 40% την αξιολογεί θετικά ενώ ούτε θετικά, ούτε αρνητικά ένα 6%. Την αντιπολίτευση την αξιολογεί αρνητικά το 76%, μόλις το 16% θετικά και επίσης ένα 6% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Στην ερώτηση για τις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία και στον κορωνοϊό το 56% έχει μάλλον αρνητικές, το 33% μάλλον θετικές ενώ 11% ούτε θετικές ούτε αρνητικές.

Στις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία το 61% έχει μάλλον αρνητικές και μάλλον θετικές μόλις το 27% ενώ ούτε θετικές, ούτε αρνητικές το 11%.