Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr, η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 9 μονάδες.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ εμφανίζει πτώση από το 33,5% στο 30,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, από 21,5% σημειώνει μια μικρή άνοδο και φτάνει στο 21,9% ενώ το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,5% (από 16%). Το ΚΚΕ βλέπει τα ποσοστά του ενισχυμένα καθώς από 5,1% πήγε στο 6,5%, η Ελληνική Λύση βρίσκεται σταθερά στο 5,1% και το ΜέΡα 25 στο 3,1%.

Αναφορικά με τα κόμματα που σήμερα βρίσκονται εκτός Βουλής,ο Συν. ”Δημιουργία” πέφτει στο 1,7%, ενώ το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, Έλληνες για την Πατρίδα, βλέπει δημοσκοπική άνοδο στο 1,4%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων σκαρφαλώνει στο 8,7%.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη διστακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι πολίτες την προοπτική να στηθούν πρόωρες κάλπες.Το 51% επιθυμεί τη διενέργεια των εθνικών εκλογών με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας σε αντίθεση με το 30% που επιθυμεί άμεσα τη διεξαγωγή εκλογών.

Η ανησυχία μετατοπίζεται από την πανδημία στην οικονομία

Ένα εύρημα της δημοσκόπησης που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι πλέον η πλειοψηφία (49%) ανησυχεί λιγότερο για τη νόσο covid-19 και μάλιστα το 64% δηλώνει πως είναι πολύ/αρκετά πιθανό να προβεί και σε τέταρτη δόση εμβολίου, αν το εισηγηθούν οι επιστήμονες.

Αντίθετα, οι εξελίξεις στο μέτωπο της ακρίβειας, με τον πληθωρισμό να εκτινάσσεται τον Μάρτιο στο 8%, οδηγεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών – το 79% – να δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές στους λογαριασμούς ενέργειας και του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.

Στον αντίποδα, μόνο το 17% προτείνει επιδότηση των λογαριασμών, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών.

Ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 66% τέλος, έχει περιορίσει τις αγορές βασικών προϊόντων και υπηρεσιών λόγω ανατιμήσεων. Το 85% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τη θέρμανση πιο φειδωλά σε σχέση με πέρσι και το 75% χρησιμοποιεί λιγότερο το αυτοκίνητό του μετά από το ράλι των ανατιμήσεων στα καύσιμα.