Οριακή πτώση για τη ΝΔ, που διατηρεί προβάδισμα 8,9 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται άνετα με 13 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO για το Open.

Κατά τα άλλα, η μέτρηση καταγράφει την μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πάνω από ένα στα δύο νοικοκυριά για να ανταποκριθούν στην πληρωμή των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος.

Μάλιστα, το 10% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς, ενώ μόνον το 19% απαντά ότι τα μέτρα στήριξης του βοήθησαν «αρκετά» ή «πολύ».

Το 56% των πολιτών απαντούν ότι η θέση της Ελλάδας σε σχέση με την Ουκρανία υπηρετεί «πολύ» ή «αρκετά» τα εθνικά συμφέροντα, ενώ το 71% ανησυχεί για πιθανή αναβάθμιση της Τουρκίας λόγω του πολέμου.

Τι δείχνει η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων

Στο 31,1% – από 31,8% – δείχνει τη ΝΔ η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στάσιμος στο 22,2%, όπως και τον προηογύμενο μήνα.

Απώλεια μίας μονάδας καταγράφει το ΚΙΝΑΛ, που πέφτει στο 13% στη συγεκριμένη μετρηση. Κέρδη 0,6 της μονάδας έχει το ΚΚΕ, ενώ οριακή πτώση κάτω από 3% έχει το Μέρα25

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση

Alco_01
Alco_02
Alco_03
Alco_04
Alco_05
Alco_06
Alco_07
Alco_08
Alco_08a
tautotita