search

ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσιεύτηκαν οι φορολογικές δηλώσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Οι επιστροφές περιλάμβαναν χιλιάδες σελίδες σε δεκάδες αρχεία, απόδειξη της πολυπλοκότητας των φόρων του πρώην προέδρου.

ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για ομοσπονδιακό προϋπολογισμό 1,6 τρισ. δολ.

Η ανώτατη φορολογική επιτροπή του Κογκρέσου έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή το πρωί, τελειώνοντας έτσι μια πολυετή μάχη και ρίχνοντας φως σε μια σύνθετη εικόνα δηλώσεων επιχειρήσεων και συμμετοχών που είναι τυπική μεν για δισεκατομμυριούχους, αλλά σπάνια ορατή από το ευρύ κοινό.

Οι επιστροφές περιλάμβαναν χιλιάδες σελίδες σε δεκάδες αρχεία, απόδειξη της πολυπλοκότητας των φόρων του πρώην προέδρου.

Η έκδοση περιελάμβανε φορολογικές δηλώσεις έξι ετών για την περίοδο που ήταν πρόεδρος και έκανε εκστρατεία για την προεδρία, από το 2015 έως το 2020.

Οι τεράστιοι φάκελοι περιελάμβαναν προσωπικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν από αυτόν και τη σύζυγό του Μελάνια και επιχειρηματικές δηλώσεις για μια σειρά από επιχειρηματικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των DJT Holdings και DJT Managing Member LLC.

Μια βασική επιτροπή του Κογκρέσου που εξέτασε τις επιστροφές πριν από την απελευθέρωσή τους έθεσε ερωτήματα σχετικά με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε εκπτώσεις και πιστώσεις που μείωσαν το ποσό που ο Τραμπ και οι συνδεδεμένες εταιρείες του θα έπρεπε να πληρώσουν σε φόρους.

Αμφισβήτησαν επίσης τα έσοδα από τόκους από δάνεια στα παιδιά του και ασυνήθιστους λογιστικούς υπολογισμούς.

Η Μικτή Επιτροπή Φορολογίας, στελεχωμένη με φορολογικούς εμπειρογνώμονες, διαπίστωσε ότι ο Τραμπ πλήρωσε μόνο 1,1 εκατομμύριο δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος κατά τα τρία πρώτα χρόνια της προεδρίας του και δεν πλήρωσε ομοσπονδιακό φόρο το 2020 – το έτος που ισχυρίστηκε ζημία 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: