Τις συνθήκες αναφορικά με την δημόσια υγεία ανά χώρα εξέτασε νέα έρευνα και κατέληξε σε συμπεράσματα για το ποιες από αυτές είναι στην καλύτερη και ποιες στην χειρότερη κατάσταση.

Συγκεκριμένα εξετάστηκαν τα διάφορα συστήματα δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον δείκτη ευημερίας Legatum Prosperity Index, που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Legatum Institute Foundation, ένα think tank του Λονδίνου.

H έρευνα έγινε με βάση όχι μόνο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης (όπως η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας) αλλά και με την κατάσταση της υγείας του πληθυσμού κάθε χώρας (συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών θνησιμότητας, των ασθενειών και των παραγόντων κινδύνου).

Σύμφωνα με τον δείκτη, λοιπόν, η Σιγκαπούρη αξιολογήθηκε ως η χώρα με τις καλύτερες υπηρεσίες δημόσιας υγείας και την καλύτερη κατάσταση υγείας παγκοσμίως το 2023. Η Ασία εκπροσωπείται πολλαπλά, με τις τέσσερις πρώτες θέσεις να συμπληρώνονται από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 38η θέση και οι ΗΠΑ στην 69η. Στις πέντε τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Σομαλία, το Λεσότο, το Τσαντ, το Νότιο Σουδάν και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα