Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Την ενοχή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου εισηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Σωτήρης Μπουγιούκος.

Από την άλλην, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο υποστηρίζοντας ότι ενήργησαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία της δικογραφίας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, ο εισαγγελέας επισήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά και με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τα σφοδρά χτυπήματα που κατάφεραν σε βάρος του ακτιβιστή συνδέονται αιτιωδώς με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποίησαν το μηχανισμό αυτό στο θύμα και οδήγησαν στο θάνατο του.

Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα. Παρούσες ήταν επίσης η μητέρα της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη ζήτησε ο εισαγγελέας

Η δίκη Ζακ Κωστόπουλου θα συνεχιστεί τη Μεγάλη Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

Η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και στο δικαστήριο έχουν καταθέσει πολλοί μάρτυρες, ανάμεσά τους μέλη της οικογένειας του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, πρόσωπα που βρέθηκαν έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, ιατροδικαστές, κ.ά.

Στη δικογραφία που έχει στα χέρια του το δικαστήριο περιλαμβάνονται και βίντεο με την άγρια επίθεση από την οποία έχασε την ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Απογοητευμένοι οι γονείς του – «Δεν έχουν μετανοήσει οι κατηγορούμενοι»

Απογοητευμένοι γιατί ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν εισηγήθηκε την αυστηροποίηση της κατηγορίας που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου εμφανίζονται οι γονείς του.

«Περιμέναμε την αλλαγή κατηγορίας» ανέφερε η μητέρα του Ζακ, Ελένη Κωστοπούλου, λίγο μετά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας να ζητήσει την ενοχή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και την αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Απογοητευμένοι οι γονείς του - «Δεν έχουν μετανοήσει οι κατηγορούμενοι»

«Από τις απολογίες τους προέκυψε ότι δεν έχουν μετανοήσει και το μυαλό μου πάει στη λέξη δόλος. Υπήρχε κάτι που τους οδήγησε να συμπεριφερθούν έτσι», δήλωσε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «οι αστυνομικοί υπερέβησαν το καθήκον τους και σαν αστυνομία δεν έκαναν τίποτα». «Ακόμα υπάρχουν πολλά σημεία που δεν διερευνήθηκαν, δεν συλλέχτηκαν στοιχεία, μάρτυρες δεν βρέθηκαν. Αυτό τους καθιστά, όπως είχε πει και ο άντρας μου, διπλά υπεύθυνους για τη βία που άσκησαν και δεν βοήθησαν. Να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση. Πολλά στοιχεία και μαρτυρίες χάθηκαν και τους θεωρώ υπεύθυνους» τόνισε, ενώ ο πατέρας του 33χρονου πρόσθεσε πως περίμενε ο εισαγγελικός λειτουργός να είναι πιο αυστηρός με τους αστυνομικούς.