«Ο θάνατος του Ζακ (Ζαχαρία) Κωστόπουλου προήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο συνεπεία των κακώσεων που προηγήθηκαν, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί συγκεκριμένη κάκωση» αναφέρει η κατάθεση του ιατροδικαστή για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Αυτό ανέφερε τη Δευτέρα στη κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, ο οποίος ήταν εκ των ιατροδικαστών που διενήργησαν τη νεκροψία νεκροτομή στη σορό του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου ο οποίος δέχτηκε επίθεση και έχασε την ζωή του πριν 3 χρόνια στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Ο κ. Καλογριάς πρόσθεσε ότι «αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο ισχαιμικό επεισόδιο. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία».

Η κατάθεση του ιατροδικαστή για τον Ζακ Κωστόπουλο: Ο θάνατός του προήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο εξαιτίας των κακώσεών του

Συγκλόνισε η κατάθεση του ιατροδικαστή για τον Ζακ Κωστόπουλο

Ο ιατροδικαστής κλήθηκε ως μάρτυρας να επεξηγήσει τα αποτελέσματα της έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής.

Η κατάθεση του ιατροδικαστή για τον Ζακ Κωστόπουλο: Έχω ξαναδεί με έναν ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήγει, δεν είναι όμως συχνό. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία», τόνισε στην κατάθεσή του ο κ. Καλογριάς σημειώνοντας πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει θάνατο.

Ιατροδικαστής: «Είχε πολλά σημεία εξόδου. Είχε βαθιές εκδορές, τραύματα στα χέρια, στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα, που με όποιο μηχανισμό και αν έγιναν, είναι τραύματα, που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου».

Εισαγγελέας: «Αν κάποιος πάσχει από καρδιακά νοσήματα θα φαίνεται από την έκθεση;»

Ιατροδικαστής: «Βεβαίως».

Εισαγγελέας: «Δεν είχε προβλήματα καρδιάς. Η λιπώδης εμφάνιση του ήπατος μπορεί να έχει σχέση με τη ρήξη μυοκαρδίου;»

Ιατροδικαστής: «Όχι. Στα 22 χρόνια ποτέ δεν έχουμε θεωρήσει ότι είναι αιτία θανάτου».

Η κατάθεση του ιατροδικαστή για τον Ζακ Κωστόπουλο και τον θάνατό του έρχεται πάντως σε πλήρη αντίθεση με την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων σύμφωνα με την οποία ο Ζακ  αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε σχέση εξάρτησης από το αλκοόλ.

Η κατάθεση του ιατροδικαστή για τον Ζακ Κωστόπουλο: Ο θάνατός του προήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο εξαιτίας των κακώσεών του

Ενώ στο ακροατήριο συνέχιζε την κατάθεσή του ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, συνήγορος της υπεράσπισης των κατηγορουμένων που του έθετε ερωτήσεις του είπε πως με την ιατροδικαστική έκθεσή του οι έξι κατηγορούμενοι δικάζονται σήμερα και κάθονται στο εδώλιο.

«Αν είναι δυνατόν, δεν το έχω ξανακούσει αυτό στα χρόνια που εργάζομαι. Βαρύτατη προσβολή σε έναν ιατροδικαστική που έρχεται εδώ να περιγράψει τι βρήκε. Μα είναι δυνατόν να μου λέτε ότι εγώ τους κατέστησα κατηγορούμενους, ο ιατροδικαστής; Να ανακαλέσετε άμεσα… Τι είναι αυτά τα πράγματα» ανέφερε ο κ. Καλογριάς στο ακροατήριο.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά από σχετικό αίτημα και του κ. Καλογριά για να πέσουν οι τόνοι.