Ξεκίνησε στις 9 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στην πρωτοφανή οπαδική επίθεση την 1η Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή Χαριλάου.

Οι γονείς του 19χρονου προσήλθαν στο δικαστήριο ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε για τη δικαίωση του παιδιού τους που δολοφονήθηκε.

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού αρκέστηκε να πει κατά την είσοδό του στα δικαστήρια πως «ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη».

https://www.youtube.com/watch?v=cl0wIp9lYBM&ab_channel=ProtoThema

Από την πλευρά της, η μητέρα του 19χρονου Άλκη ζήτησε «τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή. Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς σήμερα», ενώ αναφερόμενη στο γεγονός ότι κανένας από τους κατηγορούμενους μέχρι σήμερα δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο, τόνισε ότι «αυτό θα αποδείξει η δικαιοσύνη, η οποία ξέρει».

«Έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά 12 ανθρώπους που ενώ η ιατροδικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων ώστε να χάσει τη ζωή του το αείμνηστο αυτό παιδί, συγκεκριμένα μια πολτοποίηση στο κεφάλι, χτυπήματα από σίδερα, ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ, δρεπάνια και ούτε ένας από αυτούς να μην δέχεται ότι έχει κάνει ούτε ένα χτύπημα. Ούτε ένας να μην λέει -λες και είναι συνεννοημένοι- ότι το έκανε κάποιος άλλος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

https://www.youtube.com/watch?v=7RrldBGseaI&ab_channel=ProtoThema

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ισχυρή η αστυνομική παρουσία

Οι συνολικά 12 κατηγορούμενοι έφτασαν νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ αστυνομικός σκύλος της ομάδας Κ9 ερεύνησε τους χώρους του δικαστηρίου.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες οπαδοί του ΑΡΗ για συμπαράσταση στην οικογένεια και για να διαμαρτυρηθούν, με την αστυνομική παρουσία να είναι ισχυρή προς αποφυγήν εντάσεων.

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - «Τα ισόβια να είναι ισόβια», λένε οι γονείς του

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - «Τα ισόβια να είναι ισόβια», λένε οι γονείς του

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - «Τα ισόβια να είναι ισόβια», λένε οι γονείς του

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - «Τα ισόβια να είναι ισόβια», λένε οι γονείς του

Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα, 351 ημέρες μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη και παρά τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το σημείο της αιματηρής επίθεσης, τις καταθέσεις μαρτύρων, το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, το δείγμα dna από τα όπλα του εγκλήματος, το υλικό από την άρση τηλεφωνικών επικοινωνιών, κ.α., κανένας από τους κατηγορούμενους δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο.

Σε δηλώσεις του χθες Τρίτη (17/1), ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι θα ζητήσει την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση, ενώ απέκλεισε τον ενδεχόμενο η δίκη να αναβληθεί καθώς, σε τέτοια περίπτωση, θα είναι βάναυση προσβολή προς τη δικαιοσύνη και θα εκτεθεί και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, αν οι κατηγορούμενοι μείνουν ελεύθεροι, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού που αναμένεται να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα κληθούν να καταθέσουν και να εξεταστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί, ιατροδικαστές, πραγματογνώμονες, δεκάδες μάρτυρες, ενώ, ένα από τα βασικά ερωτήματα που μένει να απαντηθεί κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας είναι ποιος ή ποιοι χτύπησαν βάναυσα και τραυμάτισαν τον 19χρονο Άλκη το μοιραίο βράδυ που σημειώθηκε η άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα.

 

Διαβάστε ακόμη: