«Παρέλαση» ηθοποιών αναμένεται, το επόμενο διάστημα, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου διεξάγεται η δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του έκανε δεκτό σχετικό αίτημα της εισαγγελέα της έδρας και αποφάσισε να κληθούν για κατάθεση ενώπιον του οι ηθοποιοί Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κωτσοβούλου. Μάλιστα, στο ακροατήριο καλούνται να καταθέσουν και οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα, τους οποίους πρότεινε ως μάρτυρες η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ηθοποιού.

Με την απόφασή του αυτή το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα που υπέβαλλε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ζήτησε να κληθούν οι κυρίες Μακρυπούλια, Κωστοβούλου και Ματίκα, σχετικά με την πρώτη εκδικαζόμενη καταγγελία που αφορά σε βιασμό κατ΄ εξακολούθηση από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η κ. Ματίκα, θα πρέπει να κληθεί καθώς φέρεται να είχε δει την ηθοποιό, που καταγγέλλει βιασμό, να κλαίει στις τουαλέτες του θεάτρου «Ήβη» και είχαν μία συνομιλία μεταξύ τους.

Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε την κλήτευση της κ. Μακρυπούλια προκειμένου να ερωτηθεί για το εάν πράγματι υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση στο θέατρο «Ήβη», όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα ότι της είχε πει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Για την κ. Κωτσοβούλου, τέλος, η εισαγγελέας ανέφερε ότι θα πρέπει να κληθεί για να διαπιστωθεί εάν μετά από δικό της τηλεφώνημα η καταγγέλλουσα πήγε στο θέατρο «Ήβη». Το δικαστήριο αποφάσισε να κλητεύσει όλους τους παραπάνω μάρτυρες στις 6 Οκτωβρίου.

Η σημερινή μέρα 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατέθεσε ο αδελφός της Ελπίδας Νίνου και συντηρητής στα θέατρα Μουσούρη και Ήβη. Ο μάρτυρας τάχθηκε υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη, λέγοντας: «Δεν πίστεψα τίποτα από τις καταγγελίες. Τον πήρα τηλέφωνο να δω το έγινε. Μου λέει ότι ακούς είναι ψέματα. Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν πολύ καλές, εκτός από την περίοδο των προβών. Με όσους έχω συνεργαστεί σκηνοθέτες συμβαίνει αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουν τις φωνές. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι μεμπτό».

Στη συνέχεια ο μπατζανάκης του κατηγορούμενου προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις.

«Με τον κατηγορούμενο έχουμε παντρευτεί δυο αδελφές. Για τις καταγγελίες άκουσα από τα μέσα, δε γνώριζα τίποτα για τέτοια πράγματα. Ήρθα γιατί άκουσα την πρώτη καταγγέλλουσα να ισχυρίζεται ότι στο χώρο που δούλευα γίνονταν τέτοια πράγματα» είπε ο μάρτυρας για να αναφερθεί στη συνέχεια στη προσωπικότητα της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό: «Είχε θράσος και ήταν αγενής», είπε και σημείωσε ο μάρτυρας και σημείωσε πως είχε γνωρίσει την μητέρα της καταγγέλλουσας. Εκείνη, όπως ανέφερε του είχε πει πως η κόρη της, θα περάσει σε δραματική σχολή.

Πρόεδρος: Τι γνωρίζεται για την παρουσία της πρώτης καταγγέλλουσας στο θέατρο «Ήβη»;

Μάρτυρας: Είχα γνωρίζει στο «Μουσούρη» τη μητέρα της και κάναμε παρέα μαζί με τη γυναίκα μου. Είχα μάθει ότι έχει μια κόρη. Δεν την είχα δει ποτέ έως τότε… Η μητέρα της μoυ είπε ότι θα περάσει σε δραματική σχολή.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα όσα καταγγέλλει η κοπέλα περί βιασμού της από τον κατηγορούμενο το 2008. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τον Σεπτέμβρη είχα ανεβεί στην Αθήνα για πρόβα στην παράσταση «Κουζίνες». Εμφανίστηκε η πρώτη καταγγέλλουσα και μου λέει: «Θέλω να δω τον Πέτρο».

Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει: «καλά βάλε τη στο βάθος να βλέπει να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δε μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και «μπήκε μέσα».

Ακολούθως, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ρώτησε τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί την άφησε να δει την πρόβα, κίνηση που δε συνηθίζει, κι εκείνος του απάντησε ότι πηγαίνει στη δραματική σχολή. «Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;» είπε σύμφωνα με το μάρτυρα ο κατηγορούμενος.

Ακόμη ο μάρτυρας μιλώντας για το χαρακτήρα του Πέτου Φιλιππίδη, έκανε λόγο για ένα εργασιομανή, ευαίσθητο, τελειομανή αλλά και οξύθυμο άνθρωπο. «Όπως είμαι κι εγώ δηλαδή γι αυτό ερχόμασταν σε διαφωνίες. Με τους ηθοποιούς υπήρχαν διαφωνίες αλλά για τη σκηνοθεσία», είπε.

Πρόεδρος: Υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί κάτι αν συμβεί οτιδήποτε στα καμαρίνια;

Μάρτυρας: Ακούγεται! Αυτή ήταν η διαφωνία μας! Δεν υπάρχει μόνωση, εγώ καθόμουν κάτω και εργαζόμουν.

Εισαγγελέας: Ο κ. Μπιμπίλας περιέγραψε την καταγγέλλουσα ως σεμνό και εργατικό παιδί. Εσείς προανακριτικά την περιγράψατε ως θρασύτατη και αγενή…..

Μάρτυρας: Αφού έτσι ήταν τις φορές που την είδα.

Αργότερα μιλώντας με τον Π. Φιλιππίδη τον ρώτησε για ποιο λόγο της επέτρεπε να παρακολουθεί την πρόλαβα, πράγμα που δεν συνήθιζε να κάνει. Η απάντηση που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο ήταν: «Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;».

Τέλος, χαρακτήρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη εργασιομανή, ευαίσθητο, τελειομανή και οξύθυμο, υποστηρίζοντας ότι ερχόντουσαν συχνά σε διαφωνίες γιατί είπαν παρόμοιους χαρακτήρες. «Με τους ηθοποιούς υπήρχαν διαφωνίες αλλά για τη σκηνοθεσία» εξήγησε, περιγράφοντας περιστατικό με τον Αργύρη Αγγέλου. «Ήρθαν σε διαφωνία και λέει ο Αγγέλου θα φύγω. Του είπε ο Φιλιππιδης να το συζητήσουν μετά. Τελικά βγήκε ο Αγγέλου και την ημέρα της πρεμιέρας ζήτησε να δει τον Πέτρο. Τον αγκάλιασε και τον ευχαρίστησε γι αυτό που τον έμαθε να βγάζει πάνω στη σκηνή» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: