Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ενώ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης βρίσκεται πλέον εκτός φυλακής.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο λίγο μετά τις 08:30, συνοδευόμενος από αστυνομικούς και χωρίς να φορά χειροπέδες. Ωστόσο, έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη του, ο ηθοποιός δέχτηκε φραστική επίθεση.

Την ώρα που ο ίδιος έμπαινε στο δικαστήριο, ακούστηκε μία φωνή να τού λέει: «Αληταρά, μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς!».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν αντέδρασε στα όσα του φώναξε ο άνδρας και το επεισόδιο έλαβε τέλος άμεσα.

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Φραστική επίθεση στον ηθοποιό έξω από το δικαστήριο

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Φραστική επίθεση στον ηθοποιό έξω από το δικαστήριο

Με την κατάθεση μαρτύρων κατηγορίας συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Με την κατάθεση μαρτύρων κατηγορίας συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα.

Η δίκη ξεκίνησε με την παρουσία του ηθοποιού στην δικαστική αίθουσα. Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του πρώην συντρόφου της δεύτερης καταγγέλλουσας, ο οποίος, όπως κατέθεσε, βρισκόταν σε σχέση μαζί της όταν συνέβη η φερόμενη απόπειρα βιασμού.

Ανατριχιαστικές ήταν οι περιγραφές του μάρτυρα, ο οποίος περιέγραψε ότι όταν είδε μελανιές στα πόδια της πρώην συντρόφου του την επόμενη μέρα από το περιστατικό το 2010, τότε του είχε πει ότι έγιναν από ένα χτύπημα και δεν έδωσε σημασία.

Σύμφωνα με τον μάρτυρας, «μετά το συμβάν δεν είχαμε πλέον ερωτικές επαφές και μετά από συζητήσεις, μου ανέφερε ότι δεν με βλέπει πλέον έτσι. Χωρίσαμε αλλά κρατούσαμε επαφές τηλεφωνικώς».

«Δύο χρόνια μετά έμαθα για το συμβάν. Μου είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Μου περιέγραψε ότι την στρίμωξε και ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε».

Τον λόγο έλαβε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος σε ερώτηση γιατί δεν κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος της όταν είχε συμβεί, ο μάρτυρας ανέφερε ότι της πρότεινε να πάει στις Αρχές, όμως η ίδια φοβόταν και δεν πήγε.

Μ. Δημητρακόπουλος: Το 2012 της προτείνατε να πάει σε εισαγγελέα;

Μάρτυρας: Τη ρώτησα γιατί δεν το κατήγγειλε και της είπα να πάει έστω και τότε να το καταγγείλει. Μου είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα έχει πολλά εμπόδια.

Μ. Δημητρακοπουλος: Τι φοβόταν; Έχουμε δημοκρατία και δικαστήρια. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός που λένε όλες και ξαφνικά όλοι οι φόβοι έφυγαν με τη Μπεκατώρου το 2021;

Μάρτυρας: Αν ρωτάτε εμένα, κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας έξω από το χορό, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν άκουσε την περιγραφή της καταγγέλλουσας, «έπεσε από τα σύννεφα» και συνέχισε:

«Ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο. Η πρώην σύντροφος μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεργασία με τον Φιλιππίδη, ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία, θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της».