Δικαστήριο του Μιλάνου έθεσε μια μονάδα του γαλλικού οίκου μόδας Christian Dior υπό δικαστικό έλεγχο ερευνώντας πιθανές εργασιακές παραβάσεις όπως δήλωσε Ιταλός αξιωματούχος.

Η Manufactures Dior Srl, η οποία παράγει στην Ιταλία πολυτελείς τσάντες και αξεσουάρ για το πολυτελές brand Dior της LVMH, δεν «απέτρεψε και δεν περιόρισε την εργασιακή εκμετάλλευση εντός του κύκλου παραγωγής της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιταλική αστυνομία. Οι υπεργολάβοι φέρονται να εκμεταλλεύονταν εργαζόμενους χωρίς χαρτιά και παράνομους εργάτες και δεν συμμορφώνονταν με τους κανόνες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας για να μειώσουν το κόστος παραγωγής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εκπρόσωποι της Dior και της LVMH δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια στο πρακτορείο Bloomberg. Την είδηση μετέδωσαν νωρίτερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Il Corriere della Sera, η οποία επικαλέστηκε την εισαγγελία.

Στην Ιταλία, ο δικαστής μπορεί να θέσει μια εταιρεία υπό δικαστικό έλεγχο, που προβλέπει προσωρινή διαχείριση από δικαστή, εάν η εταιρεία φέρεται να επωφελήθηκε από παράνομες επιχειρηματικές συμπεριφορές τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών.

Η Christian Dior Couture είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μόδας της LVMH, σύμφωνα με εκτιμήσεις της HSBC, με πωλήσεις περίπου 9,5 δισ. ευρώ (10,2 δισ. δολάρια) πέρυσι. Η LVMH δεν παρέχει αναλυτικές καταστάσεις για τα έσοδά της ανά μάρκα. Η Dior διοικείται από το μεγαλύτερο παιδί του Μπερνάρ Αρνό, την 49χρονη Ντελφίν Αρνό.

Η υπόθεση έρχεται έπειτα από μια έρευνα στην Giorgio Armani SpA για παρόμοια εργασιακά ζητήματα. Τον Απρίλιο δικαστής του Μιλάνου έθεσε την κατασκευαστική μονάδα της Armani υπό το ίδιο μέτρο με την κατηγορία της εκμετάλλευσης εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη