Σχεδόν πριν από μία διετία η ιταλική φίρμα παρουσίασε μία άκρως σπάνια και συλλεκτική έκδοση της 946.

Αυτή εθεάθη στο nammos της Μυκόνου να κερδίζει τα βλέμματα των περαστικών.

Το σπάνιο έκθεμα των 125 κ.εκ. -με πινακίδα από το πριγκιπάτο του Μονακό- φιγουράρει έξω από το κατάστημα της Dior και αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια σκούτερ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Έχει παραχθεί σε ελάχιστα αντίτυπα και το κόστος της απλής 946 (χωρίς τα δέρματα του γαλλικού οίκου μόδας) ξεκινά από 10.000 ευρώ, ποσό που την καθιστά το ακριβότερο δίκυκλο σε αυτή την κατηγορία (μόλις 125 κ.εκ.).

Οι Ιταλοί δεν έχουν μπει στη διαδικασία να ανακοινώσουν πόσα κομμάτια με τα σήματα του Christian Dior δημιούργησαν, ούτε και πόσο κοστίζει. Εξάλλου σε μερικά χρόνια η αξία του ρετρό μοντέλου θα εκτοξευθεί, ειδικά όσο παραμένει σε τόσο εξαιρετική κατάσταση. Όσες και να είναι πάντως, μία από αυτές σίγουρα ανεβοκατεβαίνει τα σοκάκια της Μυκόνου, κάνοντας τα κεφάλια των celebrities να γυρνούν σε κάθε της πέρασμα.

Η σύγχρονη έκδοση της εμβληματικής Vespa 946, που παρουσιάστηκε το 2012 στο Μιλάνο, επανασχεδιάστηκε για την περίσταση αυτή από τη Maria Grazia Chiuri, Διευθύντρια Δημιουργικού των γυναικείων συλλογών της Dior. Το σκούτερ κατασκευάζεται στην Ιταλία, με τη φροντίδα, την αφοσίωση και την ακρίβεια ενός οίκου μόδας. Το βαλιτσάκι διακοσμημένο με το μοτίβο Dior Oblique (σχέδιο του Marc Bohan από το 1967) ακολουθεί τον σχεδιασμό της σέλας και είναι ειδικά κατασκευασμένο ώστε να στερεώνεται στη σχάρα αποσκευών, προσδίδοντας μοναδικό στυλ. Η αποκλειστική σειρά αξεσουάρ συμπληρώνεται από ένα κράνος διακοσμημένο με το ίδιο εμβληματικό μοτίβο.

Σημειώστε πως η τιμή της εκτιμάται οτι ξεκινάει από τις 10.000 ευρώ