Η Διεθνής Ημέρα Μαθηματικών γιορτάζεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της UNESCO στις 14 Μαρτίου. Κεντρικό θέμα των διαδικτυακών εκδηλώσεων είναι: «Μαθηματικά για ένα καλύτερο κόσμο».

Τα μαθηματικά και η στατιστική αποτελούν θεμελιώδη εργαλεία σε όλο τον κόσμο για διάφορους κλάδους. Στην περίπτωση της πανδημίας συμβάλλουν στην πρόβλεψη της εξέλιξης της νόσου και την υποβοήθηση των αρμόδιων αρχών στη λήψη των καλύτερων δυνατών αποφάσεων.

Η Διεθνής Ημέρα οργανώνεται από τη Διεθνή Μαθηματική Ένωση σε περισσότερες από 70 χώρες όλων των ηπείρων, όπου θα πραγματοποιηθούν πάνω από 410 εκδηλώσεις (συνέδρια, διαγωνισμοί, εκθέσεις, ομιλίες κ.ά.). Η κεντρική εκδήλωση σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 16:00 έως 20:00 ώρα Ελλάδας σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

«Τα μαθηματικά, με τις πολλές τεχνικές εφαρμογές τους, υποστηρίζουν σήμερα όλες τις περιοχές της ζωής μας. Μαζί με τους αλγόριθμους, τα μαθηματικά παίζουν ρόλο κλειδί στην τεχνητή νοημοσύνη και στις τεχνολογικές καινοτομίες. Καθώς αντιμετωπίζουμε παγκόσμια προβλήματα όπως η πανδημία Covid-19 και η κλιματική αλλαγή, φέρνουμε στο νου μας τη σημασία των μαθηματικών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας», δήλωσε η Γαλλίδα γενική διευθύντρια της UNESCO Οντρέ Αζουλέ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.