Το Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού και Πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου, διαψεύδει με ανακοίνωση τα  σημερινά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Η ανακοίνωση
Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης Ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος. 
Είναι απολύτως σαφές ότι, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία. 
Τέλος, ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα.

Νωρίτερα

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχει καταθέσει πρόταση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ενταχθεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr,  η σχετική πρόταση ζυμώνεται, πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θετικός, καθώς στοχεύει να απογαλακτιστεί -όσο μπορεί από την άκρα Αριστερά του κόμματός του, και πως η σχετική ενέργεια μελετάται να προχωρήσει τον Σεπτέμβριο. 

Τότε η Σοσιαλιστική Διεθνής θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ. Εκεί αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ο Αλέξης Τσίπρας.