Η Automattic, η εταιρεία διαδικτύου που βρίσκεται πίσω από τη δημοφιλή υπηρεσία διαδικτυακού blogging WordPress.com, απέκτησε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που βρίσκεται στο επίκεντρο πρόσφατης διαμάχης με την Apple.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που ανακοινώθηκε την Τρίτη, η Automattic αγοράζει την εφαρμογή Beeper και απορροφά τους 27 υπαλλήλους της. Ανάμεσά τους και ο συνιδρυτής της Beeper, Eric Migicovsky, ο οποίος θα γίνει επικεφαλής του τμήματος μηνυμάτων της Automattic.

Ο αγοραστής, στον οποίο ανήκουν επίσης οι ιστότοποι Tumblr και Longreads, πληρώνει 125 εκατομμύρια δολάρια για την επιχείρηση, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Bloomberg η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταστεί η ηλεκτρονική ανταλλαγή μηνυμάτων βασικό τμήμα της επιχείρησης της Automattic. Το Beeper, το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά ως beta δοκιμή το 2021, είναι μια all-in-one εφαρμογή συνομιλίας που αξιοποιεί διάφορες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων για να δημιουργήσει ένα ενιαίο εισερχόμενο. Η υπηρεσία, με περίπου 100.000 χρήστες, συνεργάζεται με εφαρμογές όπως το Facebook Messenger, το Signal και το Slack.

«Βασικά δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό πρότυπο για chat και το όραμά μας είναι να το δημιουργήσουμε αυτό συνδέοντας τα παλαιά δίκτυα chat», δήλωσε ο Migicovsky σε συνέντευξή του.

Ο Migicovsky έγινε αρχικά γνωστός με την ανάπτυξη του Pebble, ενός έξυπνου ρολογιού που προηγήθηκε του Apple Watch. Πιο πρόσφατα, υπήρξε βασική φιγούρα στον αντιμονοπωλιακό έλεγχο της Apple. Η startup κυκλοφόρησε πέρυσι μια έκδοση του λογισμικού της με την ονομασία Beeper Mini που επέτρεπε στο iMessage της Apple να τρέχει στην ανταγωνιστική πλατφόρμα Android. Αυτό ενόχλησε τον τεχνολογικό γίγαντα, ο οποίος μπλόκαρε τη λειτουργία της εφαρμογής.

Ο Migicovsky ήταν ένθερμος υποστηρικτής του περιορισμού της δύναμης της Apple και η διαμάχη τράβηξε την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επικαλέστηκε το περιστατικό σε μια αντιμονοπωλιακή αγωγή που κατέθεσε κατά της Apple τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε ακόμη: