To πρόσωπο που θα κάνει τη διαφορά ψάχνουν στην Πειραιώς σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο.

Προς θεού δεν λέμε ότι τα πρόσωπα που ετοιμάζονται να μπουν στην βάσανο της κάλπης δεν είναι δυνατά.

Αλλά σε αυτή τη πολιτική συγκυρία όπου ο άξονας της χώρας έχει στρίψει προς τα δεξιά και υπάρχει ένα κυρίαρχο πατριωτικό ρεύμα που εκφράζεται και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το πρόσωπο που θα κάνει τη διαφορά και θα ανακόψει τις διαρροές της ΝΔ θα πρέπει να είναι άλλο.

Ως εκ τούτου, στην Πειραιώς, οι αρμόδιοι «ανιχνευτές» προσώπων βρίσκονται σε μία εγρήγορση καθώς αρχές Μαρτίου θα πρέπει να έχουν κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο.

Σε αυτή τη φάση να πούμε ότι αν εξαιρέσουμε τους παλιούς ευρωβουλευτές που θα κατέβουν και πάλι, ένα μεγάλο ποσοστό από τους νέους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι (Δήμας, Χριστοφιλουπούλου, Τσιόδρας, Πατουλίδου, Μαραβέγιας, Καρανικόλας).

Κοινώς οι προαναφερόμενοι θα στοχεύσουν σε μία δεξαμενή του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει στα Δεξιά. Μετά τις επιλογές της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, για το μεταναστευτικό υπήρξαν διαρροές.

Η κυβέρνηση χτύπησε το μαλακό υπογάστριο της συντηρητικής κοινωνίας, της παραδοσιακής δεξιάς δεξαμενής που μέχρι τότε είχε κερδίσει κατ’ όνομα δηλαδή ψήφιζαν ΝΔ επειδή ξέρουν ότι είναι ένα Κεντροδεξιό κόμμα.

Όμως, η ατζέντα που επέλεξε ο Μητσοτάκης είναι αριστερής λογικής και αυτό ταρακούνησε τις μάζες.

Δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά οι δημοσκοπήσεις βρήκαν την Ελληνική Λύση στο 8-10%.

Η διασπορά στην Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλη, τα ακροδεξιά κόμματα σε κάποιες περιοχές χτυπάνε ακόμα και διψήφιο.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Θεσσαλία για άλλο λόγο. Η δυσαρέσκεια για τις πλημμύρες και την αργοπορία στα έργα αποκατάστασης έχει δημιουργήσει ένα νέο ρεύμα εκτός ΝΔ.

Όλα συνηγορούν ότι ο Μητσοτάκης θα πρέπει να κινηθεί πολύ συστηματικά στην ανάδειξη ενός δεξιού υποψήφιου από τα δεξιά προκειμένου να κόψει τις μεγάλες διαρροές.

Το πρόσωπο αυτό θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά σοβαρού δεξιού, εί δυνατόν να έχει αναφορές και στο στρατό ή στην Εκκλησία με άμεση σχέση με το Άγιο Όρος το οποίο έχει παίξει το ρόλο του στην διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Για πρόσωπα έχουν ακουστεί πολλά: Από τον Στρατηγό Φλώρο, τον Αλκιβιάδη Στεφανή μέχρι και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα – το οποίο θεωρούμε αδύνατο σενάριο για πολλούς λόγους.

Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να ανακόψει την πορεία του Κ.Βελόπουλου να πιάσει διψήφιο ποσοστό και αυτό δίνει μία άλλη μορφή στο ευρωψηφοδέλτιο που θέλει να παρουσιάσει.

Επίσης, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να τοποθετήσει πέρα από τα πολιτικά πρόσωπα και μία γυναίκα στο ευρωψηφοδέλτιο που να έχει μεγάλη δημοτικότητα και να δείξει και το άνοιγμα στο γυναικείο χώρο.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα τις προθέσεις του καθώς αυτά τα ραντεβού τα κάνει μόνος του και δεν στέλνει μεσάζοντες, όμως παλαιότερα είχε ακουστεί το όνομα της Σοφίας Μπεκατώρου. Το όνομά της δεν παίζει αλλά υπάρχει μία λίστα με άλλες…

Διαβάστε ακόμη: