Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα πως για το τρίτο τρίμηνο 2023 έχει καθαρά κέρδη ύψους 1,031 δισ. ευρώ, παρά την πτώση κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και τις διαρκείς δυσκολίες στην επενδυτική μονάδα της τράπεζας.

Οι αναλυτές ανέμεναν τριμηνιαία καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους 997 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Τα καθαρά κέρδη ήταν 35% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, παρά την υποχώρηση σε ετήσια βάση.

Ήταν το δέκατο τρίτο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο της Deutsche Bank ύστερα από τη μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση που ξεκίνησε το 2019.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, για την ίδια περίοδο το 2022, η γερμανική τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη 1,115 δισ. ευρώ λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και της έντονης μεταβλητότητας της αγοράς.

Η τράπεζα σημείωσε ισχυρές επιδόσεις στον τομέα της εταιρικής τραπεζικής – ο οποίος επωφελείται από το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων – όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση σε 1,89 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, συνεχίστκε την επιβράδυνση στον επενδυτικό της βραχίονα, όπου τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση στα 2,27 δισ. ευρώ και είναι μειωμένα κατά 12% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους στα 7,3 δισ. ευρώ.

Ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, Τζέιμς φον Μόλτκε, μιλώντας στο  CNBC ανέφερε ότι οι επιδόσεις της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής είναι «λίγο πολύ σύμφωνες με την αγορά» σε υποκείμενη βάση.

«Αυτό που συμβαίνει είναι η ομαλοποίηση των εσόδων από σταθερό εισόδημα και συνάλλαγμα που ζητήσαμε, ιδίως στις μακροοικονομικές επιχειρήσεις, δηλαδή στα επιτόκια, το συνάλλαγμα και τις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες επωφελήθηκαν πέρυσι από τα πολύ υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας», δήλωσε ο φον Μόλτκε.

Επίσης, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 7,13 δισ. ευρώ, από 6,92 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2022. Οι προβλέψεις για ζημιές στον τομεά των πιστώσεων ανήλθαν σε 200 εκατ. ευρώ, έναντι 350 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο δείκτης CET1 διαμορφώθηκε σε ποσοστό 13,9% έναντι 13,8% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου και 13,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε 7,3%, από 5,4% το προηγούμενο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη: