Την παρθενική του ομιλία ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε απόψε το βράδυ στη ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζοντας το δικό του σχέδιο διακυβέρνησης για να ζητήσει «ισχυρή εντολή» από τους πολίτες στις προσεχείς εκλογές.

Με διπλή επίθεση, τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μια «αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι στοίχημα του ΠΑΣΟΚ «στις επόμενες εκλογές είναι να επιλέξουν οι πολίτες θετικά ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα» και να μην είναι «εγκλωβισμένοι μεταξύ δύο κακών».

Υπογράμμισε, δε, ότι το εκλογικό δίλημμα δεν είναι «Μητσοτάκης ή χάος», όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά «δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στο καθεστωτισμό».

Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις εκλογές και την «εναλλακτική προγραμματική πρόταση εξουσίας» επιχείρησε να περιγράψει ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την αποψινή ομιλία του από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης έβαλε ψηλά τον πήχη όσον αφορά τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματός του, έκανε λόγο για ένα διαφορετικό προοδευτικό μοντέλο διακυβέρνησης και δήλωσε ότι « χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας». Κάνοντας επίθεση, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου, τόνισε ότι οι πολίτες της χώρας –«και αυτό είναι το στοίχημά μας»- μπορούν στις επόμενες εκλογές να επιλέξουν θετικά, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα γνήσια προοδευτικό, που θα υπηρετεί τη δημοκρατία και την ευημερία και εκείνοι «δεν θα είναι εγκλωβισμένοι μεταξύ δυο εξίσου κακών επιλογών, που συσσωρεύσαν επί του πεδίου περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό έκανε ειδική αναφορά για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του, πρότεινε μια σειρά αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο, επανέλαβε τα αιτήματά του για την διερεύνηση της υπόθεσης, υποστήριξε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και υπογράμμισε ότι όσα ανέφερε περί συνεργασιών ο κ. Μητσοτάκης είναι «ψεκασμένα σενάρια συγκυβέρνησης». «Δεν πρωταγωνιστούμε σε καμία τερατογένεση», είπε με νόημα και συμπλήρωσε ότι ξεκίνησε η αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά έκανε σφοδρή επίθεση στον κ. Ερντογάν, εισηγήθηκε να ξεκινήσει μετά τις κυπριακές εκλογές ο διάλογος για την επίλυση του κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και επανέλαβε τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική που ασκεί η χώρα. «Όποιος δεν πιστεύει στις Διεθνείς Συνθήκες Ειρήνης που σφυρηλάτησαν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, και μιλώ για τη Συνθήκη της Λωζάνης, δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια μας. Για να δούμε και τους υπόλοιπους;», είπε με αφορμή τις δηλώσεις του Μπουράν Μπουρχάν.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για λαϊκιστές.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού για «πολιτική τερατογέννεση», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στην κυβέρνηση για να «ανταποδώσει» λέγοντας: «Έχετε ακούσει για την Αποστασία; Έχετε ακούσει για το Ειδικό Δικαστήριο για τον Ανδρέα Παπανδρέου;», ενώ κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμνημονιακή στάση που τήρησαν τα πρώτα χρόνια με αποτέλεσμα να διχάσουν τον ελληνικό λαό.

«Κοινή παράμετρος είναι ότι πάντα στόχος τους ήταν η Δημοκρατική Παράταξη και γι’ αυτό δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Υπάρχει ιστορική μνήμη» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημείωσε, ακόμη, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει με τους θεσμούς», ενώ σχολιάζοντας το τρίπτυχο σύνθημα της κυβέρνησης «Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα» ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για «ασυνέπεια, πισωγύρισμα, αστάθεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για προσπάθεια να κρατήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων στο σκοτάδι και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει το απόρρητο για τους λόγους παρακολούθησής του.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός και δεν μπορεί κανένα ψεκασμένο σενάριο να το κρύψει.»

https://www.youtube.com/watch?v=7MRsZAEgECc

Διαβάστε ακόμη: